Helatorstai kokoaa kristityt Oulussa

30.4.13

Helatorstai kokoaa kristityt Oulussa

Oulun kristilliset kirkot ja yhteisöt järjestävät Kristus yhdistää -päivän helatorstaina 9.5. kello 14 Pyhän Tuomaan kirkossa. Kaikille avoin tapahtuma on kristittyjen yhteinen rukous- ja kiitospäivä.
   – Meillä on pitkä perinne ja monia yhdistäviä asioita eri kristillisten tahojen kanssa. On siis paljon aihetta kiitokseen, ja tätä yhteyttä haluamme tuoda esille kotikaupungissamme ja -maakunnassamme. Myös helatorstai on kiitoksen juhla, lääninrovasti Juhani Lavanko kuvailee.
   Kristus yhdistää -päivään kuuluu kolme keskustelevaa osuutta, joiden välissä kahvitellaan ja ruokaillaan.
   Tilaisuus alkaa kello 14 teemalla ”Yhteen tuleminen”, jossa kuullaan raamattuopetusta Kempeleen kirkkoherran Pekka Rehumäen johdolla.
   Kello 16 jatketaan aiheella ”Yhteinen rukous” Lapuan hiippakuntasihteerin, pastori Jukka Jämsénin kanssa. Osiossa vuorottelevat raamattuopetukset ja rukous.
   Päivän päätösosio ”Yhteinen kiitos” alkaa kello 18.30. Ohjelmassa on Oulussa toimivien seurakuntien musiikkiesityksiä ja puheenvuoroja sekä yhteislaulua. Monipuolisessa musiikkitarjonnassa on otettu huomioon niin lapset kuin aikuisetkin, ja myös kansainvälisiä sointuja päästään kuulemaan. Tilaisuuden päätteeksi kuullaan tuomiorovasti Matti Pikkaraisen tervehdys.

Tapahtuman järjestävät
Oulun ev.lut. seurakunnat, Oulun adventtiseurakunta,
Oulun helluntaiseurakunta, Oulun katolinen seurakunta,
Oulun metodistiseurakunta, Oulun ortodoksinen seurakunta, Oulun vapaaseurakunta
ja Pelastusarmeijan
Oulun osasto.

Artikkeli on osa lehteä 17/2013