Hildegard Bingeniläisen sanomaa ajallemme

3.4.13

Hildegard Bingeniläisen sanomaa ajallemme

Oulun pääkirjaston ala-aulan vitriineihin tulee esille näyttely, joka esittelee kuvin ja sanoin Hildegard Bingeniläisen sanomaa ja sen aikaansaamaa toimintaa Suomessa, Saksassa ja muualla maailmassa.
   Näyttely avataan ja esitellään kirjaston ala-aulassa 8.4. kello 16. Musiikinopettaja Ahti Sepp ohjaa Gloria-lauluryhmän gregoriaanista laulua.
   Näyttelyn järjestää Pyhän Hildegardin seura ry.
   Yli 900 vuotta sitten eli benediktiiniläisnunna Hildegard Bingeniläinen (1098–1179) ainutlaatuisen elämän Saksassa.
   Hän sai Jumalalta käskyn: ”Kirjoita, mitä näet ja kuulet.” Näin syntyi valtava määrä tietoa, joka vuosisatoja oli Vatikaanin luostarin kätköissä, kunnes se toisen maailmansodan jälkeen alkoi tulla tunnetuksi.
   Hildegard itse kuvaa näkynsä sisältöä: ”Se on se teko, jonka Jumala toteutti Pojassaan, se Armollinen osallisuus ikuisesta näystä, jonka Jumala oli määräajan kuluessa toteuttava ja yhdistävä yhdeksi kaiken, mikä on taivaassa ja maan päällä”.
   Jo alusta asti oli selvää, ettei ilmoitusta oltu tarkoitettu vain Hildegardille vaan koko maailmalle.
   Hänen kristillisen sanomansa perusarvoja ovat Jumalan kunnioittaminen ja ihmisyyden varjeleminen. Myös luonnon vaaliminen on perusarvo, sillä ihminen ei voi elää ilman luontoa.
   Hänen lääketieteensä käsittää niin ihmisen kehon kuin sielun ja hengen terveyden sekä huomattavan määrän luonnon parantavia lääkekasveja. Mitään sanottavaa hän ei itse keksinyt, vaan kaikki sanottiin hänelle. Hänen annettiin myös kuulla taivaallista harmoniaa, enkelten, tähtien ja planeettojen harmonista musiikkia.

Artikkeli on osa lehteä 13/2013