Iloista opiskelijatoimintaa evankeliumin pohjalta

24.4.13

Iloista opiskelijatoimintaa evankeliumin pohjalta

On keskiviikkoilta ja Pyhän Luukkaan kappeliin virtaa monipuolinen joukko opiskelijaikäisiä. Ilta sykähtää käyntiin innokkaalla laululla ja tilan valtaa iloinen ilmapiiri.

Juontaja johdattelee porukan illan aiheeseen, jonka jälkeen on opetuksen vuoro. Lopuksi vielä keskustellaan kahvikupposen ääressä. Illan päättää yhden EO:laisen pitämä hartaus. Lopuksi porukka hajaantuu tai lähtee jatkoille jonkun luokse.
   Evankeliset opiskelijat, tuttavallisesti EO, on opiskelijoiden ja kahden työntekijän järjestämää hengellistä toimintaa.
   Toiminnan keskipisteessä ovat keskiviikkoisin järjestettävät teemaillat. Niiden sisältö koostuu laulusta, opetuksesta sekä yhdessäolosta. Muutakin toimintaa järjestetään runsaasti, kuten raamattupiirejä ja peli-iltoja sekä sählyn pelaamista.
   Kävijät ovat tavallisia suomalaisia nuoria aikuisia, jotka saapuvat paikalle kuuntelemaan opetusta ja tapaamaan toisiaan.
   EO:n toiminta kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon osana evankelista herätysliikettä (SLEY), mutta suurin osa kävijöistä on evankelisen liikkeen ulkopuolelta.
Iltoihin saapuva väkijoukko tulee monenlaisista taustoista; osa opiskelee, osa on työelämässä. Tavallinen kävijämäärä vaihtelee 30–60 välillä.
   22-vuotias Elina kertoo toiminnasta omin sanoin:
   ”Löysin EO:lle kaverin kutsumana ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Illat ovat hauskoja ja porukka on samanhenkistä. Saavun paikalle aina, kun vain opiskelukiireiltäni ehdin. Opetus on ollut ajatuksia herättävää ja mielenkiintoista, joten sitä on jaksanut kuunnella opiskelupäivän päätteeksikin. EO-illat katkaisevat viikon arkirutiinit sopivasti.
   Erityisen mukavaksi koen vapaa-ajan toiminnan, jossa voi tutustua uusiin ihmisiin. Myös vappuna yhteistyössä Oulun muiden kristillisten opiskelijajärjestöjen kanssa järjestetyt vappujuhlat ovat olleet mukava vaihtoehto verrattuna tavallisiin opiskelijarientoihin.”

   Jokainen iltaan saapuja pyritään kohtaamaan henkilökohtaisesti. Mukaan voi tulla missä vaiheessa vuotta tahansa.

OUTI AKSELA
JOONAS LINDELL

Artikkeli on osa lehteä 16/2013