Kesäkuntoon elämän tarkoitusta etsien

3.4.13

Kesäkuntoon elämän tarkoitusta etsien

Karjasillan seurakunta järjestää uudenlaisen Fitness Alfa -kurssin joka tarjoaa mahdollisuuden liikkua ja tutkia kristinuskoa yhdessä.
   Fitness Alfa koostuu kahdesta viikoittaisesta kerrasta ja kestää viiden viikon ajan. Kokoontumiset ovat SATS Caritas -kuntosalilla tiistaisin ja lauantaisin.
   Fitness Alfa on täysin ilmainen. Kurssilla jaettavasta materiaalista ja iltapalasta voi maksaa vapaaehtoisen maksun.
   Jokaisen kerran aluksi on 45 minuutin mittainen ohjattu ryhmäliikuntatunti, bodypump ja deadball.
   Bodypump on musiikin tahtiin tehtävää voimaharjoittelua, joka haastaa koko kehon ja vahvistaa sitä. Tunti sopii hyvin kaikille, jotka haluavat tehokkaan kokovartalotreenin tunnissa. Bodypump on yksinkertaista, joten sen aloittaminen on helppoa. Tehokkuuden ansiosta tuloksia saa nopeasti.
   Deadball-tunnilla käytetään kolmekiloista, isoa, pehmeää Dynamax-palloa, joka ei pompi pudotessaan maahan. Tunti päättyy aina hauskaan ja tehokkaaseen DeadBall-haasteeseen. Harjoitus tehdään pääasiassa pareittain ja tunti kehittää räjähtävää voimaa, nopeutta ja ketteryyttä.
   Noin puoli tuntia kestävän venyttelyn aikana on alustus kristinuskoon keskeisesti liittyvistä aiheista, kuten ”Kuka Jeesus on?”, ”Miksi ja miten luen Raamattua?”, ”Mikä on seurakunta ja kirkko?”.
   Jokainen kerta päättyy 30 minuuttia kestävään ryhmäkeskusteluun alustuksen herättämistä kysymyksistä ja iltapalaan.

Kristinusko
tutuksi rennolla tavalla

Alfa-kurssi on kristinuskon peruskurssi, jossa kenellä tahansa on mahdollisuus tutustua kristinuskoon rennolla ja mukavalla tavalla. Kurssi koostuu kymmenestä ajatuksia herättävästä kerrasta, joissa käsitellään kristinuskoon keskeisesti liittyviä aiheita. Alfa-kurssiin kuuluu aina alustus kristinuskon aiheesta ja pienryhmäkeskustelu.
   Alfa-kurssi sopii kenelle tahansa, mutta erityisesti epäilijöille ja etsijöille, kirkkoon liittyneille ja niille, jotka haluavat löytää uudelleen uskonsa perusteet sekä niille jotka haluavat tutkia kristinuskoa.
   Fitness Alfa kokoontuu kuntosalilla ja lienee ensimmäinen Suomessa tässä muodossa järjestetty Alfa-kurssi.

Fitness Alfa 16.4.–21.5. tiistaisin klo 17–20 ja lauantaisin klo 13–16, SATS Caritas (Kapellimestarinkatu 4). Ilmoittautumiset kurssille ja lisätietoa: Kimmo Kieksi, p. 050 310 5001 tai kimmo.kieksi@evl.fi.

Artikkeli on osa lehteä 13/2013