Kuuliaisuuteen paneudutaan Kastellissa

3.4.13

Kuuliaisuuteen paneudutaan Kastellissa

Pääsiäisen aikana olemme saaneet pysähtyä Jeesuksen taisteluun Getsemanessa: Tehtävä tuntui liian kovalta, mutta sittenkin Hän pyysi: ”Tapahtukoon sinun tahtosi”. Näin Jeesus suostui Isän tahtoon. Hän tiesi, että se on parasta – ikuisuuden kannalta.
   Kuuliaisuuden seurausta on pääsiäisen ilo: Kristus on ylösnoussut ja kuolema voitettu. Rukous ja kuuliaisuus ovatkin kristillisen elämän keskuksessa ja niihin paneudutaan seuraavassa Kristus yhdistää iltapäivässä 14.4. alkaen kello 15 Kastellin kirkolla.
   On luontevaa, että meidän elämämme luotuina saa tarkoituksensa, jos se toteuttaa Luojan tahtoa. Ja vain silloin, sillä Jeesuksen ilmoituksen mukaan ilman Häntä emme voi mitään tehdä. Usein Jumalan tahdon löytyminen on elämän mittainen prosessi, sillä ihminen on perimmältään itsekäs ja omaa etua etsivä.
   Kastellin kirkolla opetusvastuussa on Vilho Harvala Ylivieskasta. Hän on pitkään kulkenut evankeliumin asialla ja jälleen tämä alkuvuosi on hänellekin ollut aikamoista Jumalan koulua.
   Tämä Kristus yhdistää iltapäivä on viimeinen ennen helatorstaina 9.5. pidettävää suurempaa, kokoavaa päivää, joka pidetään Pyhän Tuomaan kirkolla. Tuo tuleva tilaisuus on yksi rukousaihe myös nyt Kastellissa, kun pyydämme Jeesuksen esimerkin ja Isä meidän -rukouksen tavoin ”Tapahtukoon sinun tahtosi”.
   Kastellin tilaisuuden järjestää eri seurakuntien edustajista koostuva Kristus yhdistää -verkosto ja Karjasillan seurakunta. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

MARTTI HANNULA

Artikkeli on osa lehteä 13/2013