Limingan Via Lucis onnistui hyvin

9.4.13

Limingan Via Lucis onnistui hyvin

Limingan kirkossa, kirkonmäellä ja tapulissa esitetty Via Lucis -pääsiäisnäytelmä oli menestys, kertoo Limingan kirkkoherra Ilkka Tornberg.
   Katsojia oli 2150, eli hieman enemmän kuin odotettiin.
   Jeesuksen ylösnousemuksesta kertova näytelmä esitettiin pääsiäisviikolla eli varsinaisten pääsiäispyhien jälkeen. Tornberg kertoo, että esittämisajankohta sopi vanhaan kirkolliseen ajatteluun, jonka mukaan pääsiäistä vietetään koko viikko pääsiäispäivän jälkeen. Ylösnousemuskin osuu tälle viikolle.
   Via Luciksesta esitettiin kuusi näytöstä. Tornberg nostaa erityisesti esille keskiviikon päivänäytöksen, koska se oli suunnattu erityisryhmille kuten eläkeläisille. Heidän ei tarvinnut vaeltaa kirkonmäeltä tyhjälle haudalle tapuliin, vaan tapulin tapahtumat oli sijoitettu kirkkoon.
   Ensi vuonna Limingan seurakunta ja Via Dolorosa ry järjestävät myös pääsiäistapahtuman. Millainen se on, ei ole vielä täysin selvinnyt. Seuraavana vuonna esitetään mahdollisesti Jeesuksen kärsimyksestä kertova Via Dolorosa -näytelmä. Tornbergin mukaan Via Dolorosa järjestetään mahdollisesti joka kolmas vuosi. Kahtena vuonna nähdään toisenlaisia tapahtumia.

PEKKA HELIN

Lue lisää aiheesta:

Tuiran seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 14/2013