Liminka pärjäsi Virsivisassa

17.4.13

Liminka pärjäsi Virsivisassa

Oulun hiippakunnallisen virsikisan voittaja ratkesi tiistaina. Virsivisa on suunnattu 3.–4.-luokkalaisille. Tarkoituksena on tutustua virsikirjaan visailun kautta.
   Tiistaina visassa oli mukana kaikkiaan 22 joukkuetta, joista pohjoisin tuli Kittilästä ja eteläisin Kokkolasta. Visa käytiin samanaikaisesti Oulussa Tuiran kirkossa ja Ylivieskassa Suvannon kappelissa.
   Virsivisassa oli kuusi tehtävää, joissa tunnistettiin virsiä sekä tietenkin laulettiin. Mukana oli myös piirrostehtävä, jossa yksi joukkueen jäsen piirsi ja muun joukkueen tuli arvata, mistä virrestä on kysymys. Samalla periaatteella toimi myös pantomiimitehtävä. Vastaukset annettiin laulamalla.
   Hiippakuntasihteeri, kanttori Raimo Paaso juonsi visan ja esitti joukkueille kysymykset. Kolmihenkinen tuomaristo vastasi tehtävien tarkastuksesta pisteidenlaskusta.
   Visa oli hyvin tiukka, mutta voittajaksi selviytyi täysin pistein Päivärinnan parhaat Ylivieskasta. Toiseksi tuli liminkalainen Laulavat nuotit. Kolmas sija selvisi vasta lisätehtävien avulla, sillä kolmella joukkueella oli samat pisteet. Lopulta kolmannen sijan sai Virsiperunat Kittilästä.
   Voittajajoukkue pääsee edustamaan hiippakuntaa toukokuussa Kuopiossa pidettävään valtakunnalliseen finaaliin.

KATJA KIISKINEN

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 15/2013