Oulunsalon kirkossa soi psalmimusiikki

30.4.13

Oulunsalon kirkossa soi psalmimusiikki

Oulunsalon kirkossa pidetään helatorstaina 9.5. kello 18 konsertti teemalla Laulakaa Herralle Uusi Laulu. Esityksen pohjana ovat psalmit.
   Psalmien kirja eli Psalmit on yksi Raamatun Vanhan testamentin viisauskirjoista. Psalmit olivat Jeesuksen ajan laulukirja; niitä laulettiin, kun kokoonnuttiin yhteen. Psalmien sanoista moni on myöhemminkin löytänyt elämäänsä lohdutusta, innostusta ja ymmärrystä.
   Näissä runoissa kohtaa helposti oman elämäntilanteensa: uskoa ja epäuskoa, iloa ja rakkautta, surua ja yksinäisyyttä.
   Oulunsalon seurakunnassa kanttori Taru Piston johdolla toimiva Uusi Ääni -kuoro ja Kempeleen seurakunnassa kanttori Marjo Irjalan johdolla toimiva Askeleet-kuoro ovat koonneet musiikkia, joiden sanat ovat suoraan psalmeista tai mukailtu niistä.
   Oulunsalon kirkossa järjestettävässä musiikki-illassa kuullaan kuoroja erikseen ja yhdessä. Lisäksi Outi Äärelä esittää yksinlaulua ja musiikin lomassa kappalainen Vesa Äärelä kertoo lisää Psalmien kirjasta.
   Musiikki-illan järjestävät Oulunsalon ja Kempeleen seurakunnat. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää aiheesta:

Oulunsalon seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 17/2013