Piippolan kirkko on rakennettu 1769 ja sen kellotapuli seuraavana vuonna.

Paanukattojen tervaus uusitaan Piippolassa ja Pyhännällä

30.4.13

Paanukattojen tervaus uusitaan Piippolassa ja Pyhännällä

Kirkkohallitus on myöntänyt Siikalatvan seurakunnalle rakennusavustusta 54 400 euroa Piippolan kirkon ja kellotapulin sekä Pyhännän kirkon paanukattojen tervaamiseen.
   Avustus kattaa vain osan tervauskustannuksista.
   – Saimme avustuksen haetun suuruisena. Haettu summa arvioitiin aiempien kokemusten perusteella. Omarahoitus jäljelle jäävään osuuteen tulee tällä kertaa metsän myymisestä, kertoo Siikalatvan seurakunnan talouspäällikkö Tarmo Myllykoski.
   Arviota kustannusten kokonaismäärästä ei voi vielä sanoa, sillä työstä on juuri käynnissä kilpailutus.

Tervaus suojaa
kosteudelta

Myllykosken mukaan paanukatot tulisi tervata vähintään 6–7 vuoden välein. Piippolan kirkon ja kellotapulin sekä Pyhännän kirkon katot on tervattu viitisen vuotta sitten.
   – Haapapaanut, joita näissä kirkoissa on käytetty, haalistuvat nopeasti. Nyt katot aiotaan tervata kahteen kertaan, ensimmäisen kerran kesäkuussa ja toistamiseen elokuussa. Kirkkohallitus ohjeisti, että tällä tavalla tervaus pysyy huomattavasti paremmin.
   Kattojen tervaaminen suojaa rakenteita vedeltä. Tervattavaa on noin pari tuhatta neliömetriä ja Myllykoski arvelee työn kestävän pari viikkoa.
   Elokuussa aiotaan uusia myös Piippolan kirkon hälytysjärjestelmä. Muita korjausta tai ehostusta vaativia kohteita ei Siikalatvan seurakunnassa Myllykosken mukaan ole.
   – Olemme muutaman vuoden kuluessa laittaneet kiinteistöt kuntoon, Myllykoski kertoo.

KATJA KIISKINEN

Lue lisää aiheesta:

Siikalatvan seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 17/2013