Pelasta maailma

17.4.13

Pelasta maailma

Jokainen meistä voi tehdä maailmasta ja lähiympäristöstämme paremman paikan elää. Joskus teko voi olla suuri ja maailmaa kerralla muuttava, mutta myös pienet jokapäiväiset teot läheisten hyväksi ovat tärkeitä. Pelasta maailma on juttusarja, joka esittelee suurten ja pienten tekojen tekijöitä. Tässä osassa puhutaan lapsiperheiden paremman arjen puolesta.

”Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry on vuonna 2009 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen vapaaehtoisjärjestö. Lähdin toimintaan mukaan puolitoista vuotta sitten ja nyt olen Hope Oulun paikallistiimin vetäjä.
   Lapset ovat aina olleet minulle tärkeitä. Hopen kautta voin auttaa vähävaraisia lapsiperheitä, äkillisiä kriisejä kohdanneita perheitä sekä kodin ulkopuolelle sijoitettuja lapsia. Kaikki apu on asiakkaille ilmaista. Palkkiona meille toimii se suuri ilo, jonka näkee apua saaneen lapsen kasvoilla, kun hän saa vaikkapa puhdasta paperia ja värikynät tai tarvitsemansa vaatteen.
   Hopessa apu kulkee suoraan ihmiseltä ihmiselle. Paitsi käytettyjä tavaroita ja vaatteita, jaamme toisinaan myös esimerkiksi elokuva- tai uimalippuja. Saamme lahjoitukset suoraan yksityisiltä tai yrityksiltä.
   Haluamme tukea lasten harrastamista, joten käytämme paljon aikaa löytääksemme yhteistyötahoja, jotka auttaisivat mahdollistamaan harrastustoimintaa.
   Minulle Hope on paras kanava auttaa. Pelkän rahan lahjoittamisen sijasta voin konkreettisesti auttaa lähellä asuvia lapsia. Näin myös näen, että apu todella menee perille sitä tarvitseville eikä huku byrokratiaan.
   Oulun Hopessa on tällä hetkellä mukana parikymmentä aktiivista vapaaehtoista ja uudet ovat lämpimästi tervetulleita. Vapaaehtoiset vastaanottavat lahjoituksia, lajittelevat niitä hyllyihin, tekevät keräyksiä ja toimittavat lahjoitukset niitä tarvitseville perheille. Toiminnassa on mukana monenlaisia ihmisiä, mutta kaikkia yhdistää halu auttaa lapsia.
   Monilla on korkea kynnys pyytää apua. Ihmiset haluavat säilyttää kasvonsa. Avun pyytäminen ei kuitenkaan ole mikään häpeä, ja jokainen meistä voi joskus olla siinä tilanteessa, etteivät omat voimavarat riitä. Hopen kautta apua haetaan ja saadaan luottamuksellisesti.
   Uskon, että apua tarvitsevia olisi enemmän kuin mitä apumme tavoittaa. Nykypäivänä työttömyys ja vähävaraisuus ovat läsnä monen perheen arjessa, mikä voi johtaa esimerkiksi syrjäytymiseen. Yritämme jatkuvasti parantaa näkyvyyttämme ja tuoda toimintaamme ihmisten tietoisuuteen, jotta mahdollisimman moni saisi apua.
   Jos joku kokee, että ei pärjää ilman ulkopuolista apua, kannattaa puoleemme kääntyä. Hopen tavoittaa puhelimitse, sähköpostitse ja Facebookin kautta. Lisäksi meillä on nettisivut. Lahjoituksena saatu pieni varastomme sijaitsee Rajakylässä.
   Maailmasta tekee paremman paikan lähimmäisistä välittäminen. Äiti Teresa sanoi, että tekomme tuntuvat vain pisaralta meressä, mutta ilman tuota pisaraa meri olisi pienempi. Myös minun mielestäni pienikin apu on tärkeää ja olen iloinen voidessani auttaa.”

MARIA-MELINA VÄYRYNEN

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä

Artikkeli on osa lehteä 15/2013