Suosikkisananlaskuni

9.4.13

Suosikkisananlaskuni

Palstalla Rauhan Tervehdyksen tilaajaseurakuntien työntekijät kertovat, mikä Raamatun sananlaskuista on heidän suosikkinsa ja miten he sitä tulkitsevat.

JARMO AHLHOLM
seurakuntamestari, Oulujoen seurakunta

Sananl. 13: 5-9
Oikeamielinen vihaa valheellisuutta, jumalaton levittää häpeän löyhkää. Oikeamielinen pysyy oikealla tiellä, jumalaton syöksyy syntiin ja tuhoon. Moni rikkaaksi tekeytyvä on tyhjätasku, moni köyhyyttään valittava omistaa paljon. Rikkaalla on, mistä maksaa lunnaat, köyhää on turha uhkailla. Oikeamielisten valo sädehtii ja loistaa, mutta jumalattomien lamppu sammuu.

Mitä sananlasku tarkoittaa sinulle?
Tämä on väkevä ilmoitus oikeamielisyydestä. Kun kävin kaikki sananlaskut läpi, päädyin lopulta tähän. Kuten tekstissä sanotaan, oikeamielisten valo sädehtii ja loistaa. Oikeamielisyys tuottaa oikeita päätöksiä, niin yksilön kuin yhteisön kannalta. Rehellisyys tuottaa hyvää hedelmää, mutta valheellisuus ei kanna pitkälle elämässä. Se on asian ydin. Se minua puhutteli.

Missä tilanteessa käytättäisit sananlaskua?
Elämässäni pyrin pitämään puhtaan omatunnon. Kävi tässä maailmassa miten tahansa, niin puhdas omatunto on kantava voima. Kun noudattaa sitä, tekee elämässä oikein.

MARJO HÄKKINEN

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä

Artikkeli on osa lehteä 14/2013