Suosikkisananlaskuni

17.4.13

Suosikkisananlaskuni

Palstalla Rauhan Tervehdyksen tilaajaseurakuntien työntekijät kertovat, mikä Raamatun sananlaskuista on heidän suosikkinsa ja miten he sitä tulkitsevat.

Juha Vähäkangas
seurakuntapastori, Karjasillan seurakunta

Sananl. 3:3-6
”Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta – kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä. Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.”

Mitä sananlasku tarkoittaa sinulle?
Olen tulkinnut sillä tavalla, että tässä puhutaan huolenpidosta, läheisyydestä ja siitä, että me emme pärjää yksin ja tarvitsemme Jumalaa. Ihminen ei ole kone, vaan tarvitsee muita ihmisiä sekä Jumalan rakkautta ja laupeutta. Sanonnasta tulee mieleen rakkauden kaksoiskäsky.

Missä tilanteessa käytättäisit sananlaskua?
Sanonta käy kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin: Älä unohda, että… Olen käyttänyt jakeita esimerkiksi äitienpäivänä. Itse tarvitsen sananlaskun sanoja joka päivä, joka hetki, aamusta iltaan, yöstä aamuun.

MARJO HÄKKINEN

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä

Artikkeli on osa lehteä 15/2013