Suosikkisananlaskuni

1.5.13

Suosikkisananlaskuni

Palstalla Rauhan Tervehdyksen tilaajaseurakuntien työntekijät kertovat, mikä Raamatun sananlaskuista on heidän suosikkinsa ja miten he sitä tulkitsevat.

Sanna Leppäniemi
kanttori, Oulujoen seurakunta

Sananl. 3:5-7
”Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien. Älä luulottele olevasi viisas; pelkää Herraa ja karta pahaa.”

Mitä sananlasku tarkoittaa sinulle?
Tulkitsen sananlaskun niin, että asioita ei tarvitse jättää oman ratkaisun varaan, vaan voi kysyä johdatusta. On lohdullista, että joku, joka on minua viisaampi, johdattaa.
   Tämä sananlasku on lohduttanut minua monesti, kun on esimerkiksi pitänyt päättää, minne lähteä opiskelemaan. Turvauduin sananlaskuun ensimmäisen kerran abiturienttivuonna. Sananlasku liittyy valintatilanteisiin, kun pitää tehdä päätöksiä, kuten ihmissuhteissa tai asunnon suhteen.

Missä tilanteessa käytättäisit sananlaskua?
En ole käyttänyt työssäni, koska en tee puhetyötä. Jos mietin, mikä laulu sanonnasta tulee mieleen, niin se on Nikkolan Tuomon säveltämä Sinun rauhasi anna mulle. Se sivuaa monella tapaa kyseistä sananlaskua. ”Sinun rauhasi anna mulle, elon kohtalot kirkastain. En mä pyytänyt tyyntä tietä, Sinun tahtosi tietä vain”.
   Jumalan suunnitelmat voivat olla erilaisia kuin omat suunnitelmamme ja toisinaan on vaikea hyväksyä Jumalan tahtoa. Monesti pitkän ajan kuluttua saattaa huomata, miksi asiat menivät niin kuin menivät ja Jumalan tahto on helpompi hyväksyä.

MARJO HÄKKINEN

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä

Artikkeli on osa lehteä 17/2013