Yle lähettää kesällä neljä Nojatuolikirkkoa

19.6.13

Yle lähettää kesällä neljä Nojatuolikirkkoa

Kirkon tiedotuskeskus ja Yle ovat nauhoittaneet toukokuussa televisiojumalanpalveluksia, joiden sisältö rakentuu keskustelevaan tyyliin ja musiikki poikkeaa tavanomaisesta kirkkomusiikista. Toimittajat ja vieraat istuvat kirkon lattialle rinkiin asetetuissa nojatuoleissa. Keskustelunaiheina ovat muun muassa syrjäytyminen, vapaaehtoistyö ja globaali rauhantyö. Joka jaksossa on vieraileva artisti, joka osallistuu keskusteluun.
   Keskusteluohjelmat esitetään Yleisradion TV1:llä kesä–elokuussa.
   Nojatuolikirkoissa Helsingin oppilaitospapit ja opiskelijat keskustelevat juhannuksen teemasta. Vieraileva artisti on Jukka Leppilampi.
   Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen johdattelee keskusteluun rauhantyöstä uskontojen välillä. Vieraileva artisti on silloin Koop Arponen.
   Diakonissalaitoksen työntekijät ja vapaaehtoiset keskustelevat siitä, millaisten harhojen kanssa maailmassa eletään. Vieraileva artisti tässä Nojatuolikirkossa on Marjo Leinonen.
   Helsinki Mission toiminnanjohtaja Olli Valtonen ja järjestön vapaaehtoistyöntekijät keskustelevat mahdollisuudesta auttaa. Ohjelman artistivieras on Kaija Kärkinen.
   Nojatuolikirkot lähetetään Yle TV1:llä neljänä pyhänä.
   Lähetysajankohdat ovat 22. kesäkuuta, 7. heinäkuuta, 21. heinäkuuta ja 11. elokuuta kello 10.

Artikkeli on osa lehteä 22/2013