Totuus-tapahtumassa saarnataan palvelemalla

17.7.13

Totuus-tapahtumassa saarnataan palvelemalla

Tietoa evankeliumista voi viedä eteenpäin monilla eri tavoilla.
   Jo kahdeksannen kerran järjestettävässä Totuus-tapahtumassa evankeliumia julistetaan ihmisiä palvelemalla.
   Yhteiskristillisessä tapahtumassa kristityt eri kirkkokunnista Oulun seudulta jalkautuvat ihmisten keskelle tarjoamaan apuaan eri tavoin.
   Tänä vuonna tapahtumassa on tarjolla muun muassa käsien hoitoa, ilmapalloja, kahvitusta sekä rukouspalvelua. Kaikki palvelut ovat ilmaisia. Palvelijoita voi löytää Oulusta ja Oulun ympäristöstä lauantaina 10. elokuuta.
   Toista vuotta tapahtumassa vapaaehtoisena toimiva Hannu Määttä muistuttaa, että Raamatussakin kehotetaan palvelemaan.
   – Haluamme auttaa ihmisiä ja tuoda hyvää mieltä, hän tiivistää.
   Palvelun lomassa vapaaehtoiset voivat päästä myös keskustelemaan uskonasioista ihmisten kanssa.

Omannäköisiin
tehtäviin

Suuri osa tapahtuman palvelupisteistä on Oulussa, mutta tapahtuma näkyy myös muun muassa Kiimingissä. Sirkka Konttinen on mukana järjestämässä Kiimingin pistettä. Hän kannustaa kaikenlaisia ihmisiä tulemaan mukaan.
   – Ei tarvitse olla ammatti-ihminen. Palvelutehtäviin koulutetaan tarvittaessa. Vapaaehtoisille järjestetään myös evankeliointikoulutusta, jos ihmisten kohtaaminen jännittää, Konttinen jatkaa.
   Määttä muistuttaa, etteivät kaikki tehtävät keskity ihmisten kohtaamiseen.
   – Olin viime vuonna pyöränhuoltopisteessä. Valitsin sen osittain juuri siksi, että siinä pyörän rassauksen lomassa ei ehdi jutella ihmisille, hän naurahtaa.
   Tänä vuonna Määttä toimii tapahtuman verkkosivujen ylläpitäjänä.
   – En ole mikään tietokone-ekspertti, mutta sivujen ylläpito on onneksi yksinkertaista. Sivuston suunnittelija opetti minut kädestä pitäen tähän tehtävään, hän kertoo.
   Konttinen on ollut palvelutapahtumassa vapaaehtoisena kaksi kertaa aikaisemminkin. Hän on muun muassa toiminut huoltojoukoissa keittämässä kahvia muille vapaaehtoisille.
   – Totuus-tapahtumassa ei ole olemassa valmista sapluunaa, jonka mukaan tapahtuma järjestettäisiin. Tapahtuma sytytetään joka vuosi uudestaan.
   Tänä vuonna mahdollisia ideoita palvelutempauksiksi onkin laidasta laitaan. Ehdotusten joukosta löytyy mölkkyturnaus, kengän kiillotus sekä vanhusten metsäretki. 
   Uusiakin ehdotuksia otetaan edelleen vastaan.

Sanoma
yhdistää

Tapahtuman yhteistyötahoissa on seitsemän eri kirkkokunnan seurakuntaa. Mukaan ovat tulleet adventtiseurakunta, ev.lut. seurakunnat, helluntaiseurakunta, kotiseurakunta, vapaaseurakunta, metodistiseurakunta sekä ortodoksinen seurakunta. Kaikista näistä seurakunnista on myös vapaaehtoisia palvelijoita.
   Jo useana vuonna palvelemassa ja tapahtumaa koordinoimassa ollut Ester Koskela vakuuttaa, että yhteiskristillinen toiminta onnistuu hyvin.
   – Olemme erilaisia, mutta uskon ydin on meillä kaikilla sama.
   Koskela kertoo, että palvelemassa on muutenkin monenlaisia ihmisiä: miehiä ja naisia nuoresta vanhaan. Heitä yhdistää halu edistää evankeliumin leviämistä.
   – Haluamme välittää viestiä, että Jumala rakastaa. Emme tyrkytä, vaan pyrimme ohjaamaan ihmisiä Jeesuksen luo.
   Määttä kannustaa kaikkia vähänkään kiinnostuneita tulemaan tapahtumaan vapaaehtoiseksi.
   – Jokainen meistä vapaaehtoisista on joskus ollut tapahtumassa palvelemassa ensimmäistä kertaa. Halu lähteä riittää. Vaikka itse tuntisi olonsa riittämättömäksi, Jumala antaa kyllä sen mikä puuttuu, hän vakuuttaa.

KAISA ANTTILA

Artikkeli on osa lehteä 24/2013