Piippola. Alttaritaulun on maalannut Kaarlo Metsävainio vuonna 1910 saksalaisen Hofmannin alkuteoksen mukaan. Taulun nimi on Jeesus kolkuttaa ovelle. Alttaritaulussa oleva teksti ”Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa” on vuoden 1776 raamatunkäännöksen mukainen.

Tunnista tiekirkko

17.7.13

Tunnista tiekirkko

Kesäisen matkaajan ”taivaallisina taukopaikkoina” on tänä vuonna 279 kirkkoa eri puolilla Suomea.
Rauhan Tervehdyksen tilaajaseurakunnissa on tänä kesänä niistä yhdeksän.
   Tiekirkkoina toimivat Lumijoen ja Muhoksen kirkot. Oulussa tiekirkkoja ovat Haukiputaan, Oulunsalon ja Kiimingin kirkot sekä Oulun tuomiokirkko. Siikalatvalla tiekirkkoina toimivat Piippolan, Pulkkilan sekä Rantsilan kirkot.
   Rauhan Tervehdys esittelee kesän mittaan näiden kirkkojen alttaritaulut.

Tämänkertaiset kohteet ovat numeroituina yläpuolella olevassa kuvassa.

1. Kirkon alttarin takana näkyvät maalaukset ovat vain pieni osa kirkon kaikista kuvista. Mikael Toppeliuksen raamattuaiheisia maalauksia on tässä kirkossa niin paljon, että jos ne asetettaisiin peräjälkeen, niitä riittäisi 150 metrin matkalle. Maalaukset on tehty vuosina 1774, 1775 ja 1779.
(Kuva: Juho Alatalo/ Studio Ilpo Okkonen)

2. 1890 valmistuneen kirkon alttari risteineen sekä saarnastuoli ovat kirkon rakennustoimikuntaan kuuluneen talollisen Jaakko Kamulan ja hänen apunaan olleen Jaakko Ollakan käsialaa. Alttarin takana olevissa ikkunoissa on Liisa Karjarinnan vuonna 1967 valmistamat lasimaalaukset.
(Kuva: Kuvatoimisto Vastavalo.fi)

Tunnistitko viime numerossa esitellyt alttaritaulut?
Vastaukset löytyvät tämän sivun oikeasta laidasta kuvien alta.
 

Artikkeli on osa lehteä 24/2013