Kempeleen kesäkerhossa kehiteltiin sketsihahmoja

14.8.13

Kempeleen kesäkerhossa kehiteltiin sketsihahmoja

Kokkokankaan seurakuntakeskuksen lattialta kohoaa valtava, pienistä puupalikoista koottu keko. Vähän kuin mehiläispesä. Tai moderni lampunvarjostin.
   Mutta hei: hökötyksen sisältähän pilkottaa pää!
Kempeleen seurakunnan kesäkerhossa on käytetty hyväksi yli tuhat palikkaa sisältävän laatikon antimia ja muurattu yksi kerholaisista palikkarakennelman keskelle.
   – Kivointa kesäkerhossa on ollut, kun on saanut leikkiä. Ja kaikki hauskat puuhat ja jutut, selostaa Topias Kinnunen, yksi rakennelman kokoajista.
   Eka–neljäsluokkalaisille tarkoitetussa kesäkerhossa on lisäksi tehty muun muassa tuttavuutta Kempeleen vanhassa kirkossa asuvan Hermanni Hiiren kanssa.
   – Me autettiin Hermannia saamaan tietoa lähetystyöstä. Meille lähettämissään kirjeissä Hermanni kertoi esimerkiksi omasta elämästään ja Jeesuksesta, jatkaa Juho Hilli.
   Välillä kaivellaan roolivaatelaatikkoa ja pistetään pystyyn harjoitukset omaa Putous-tyyppistä sketsiesitystä varten.
   Kerhossa aikuisina paikalla olevat seurakunnan lastenohjaajat kertovat, että lapset ovat luoneet innokkaina omia sketsihahmoja. Sellainen on esimerkiksi Mähää-lammas, joka syntyi kun eräs pojista vetäisi kerran päälleen kaikki laatikosta löytyvät pinkit balleriinahameet.
   Sana seurakunnan ilmaisesta kesäkerhosta on kiirinyt koulussa jaetun esitteen, Rauhan Tervehdyksen ja puskaradion kautta. Osa on tullut kavereiden mukana.
   – Toi on mun luokalla ja toi on mun naapuri, osoittelevat Lotta Arffman ja Emma Pihlaja.
   Lotan perheessä kesäkerhosta tiedettiin, koska jo isosisko on käynyt sitä aikoinaan. Emmalla isä ja äiti olivat kuulleet kerhosta.
   Lastenohjaajien mukaan vanhemmat ovat kiitelleet mahdollisuutta laittaa lapsi valvottuun toimintaan siksi ajaksi kun itse ovat töissä. Monelle ohjattu puuhaamispaikka on tullut todella tarpeeseen.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 26/2013