Piispa haastaa Kärpät Piispansauvakävelyyn

14.8.13

Piispa haastaa Kärpät Piispansauvakävelyyn

Seitsemäs Piispansauvakävely starttaa Oulun kaupunginteatterin edustalta lauantaina 31. elokuuta.
   Piispa Samuel Salmen aloitteesta aloitettu liikuntatapahtuma on saanut tänä vuonna kaksikin huomionosoitusta. Alkuvuodesta Oulun seudun urheilutoimittajien yhdistys huomioi Piispansauvakävelyn Vuoden urheiluteko -palkinnolla. Perusteluissa tapahtumaa kuvattiin omaperäiseksi kansanterveyttä edistäväksi aluevaltaukseksi.
   Toukokuussa piispa vastaanotti Sydäntautiliiton kunniamaininnan sydänterveyden edistämisestä.
   Piispa on ilahtunut terveyttä, yhteisöllisyyttä ja rinnalla elämistä esillä pitävän tapahtuman saamasta yhteiskunnallisesta tunnustuksesta.
   Vaikka alkusysäys onkin piispalta itseltään, hän ei halua omia kunniaa tapahtumasta.
   – Tapahtuman luovat yhteistyötahot. Niitä on liki 30 ja se on oululaisen mittapuun mukaan aika merkittävä juttu. Kiitos kuuluu tälle suurelle joukolle vapaaehtoisia.
   Piispansauvakävely on koonnut vuosittain 300–500 osallistujaa.

Ollaan lähimmäisiä
toinen toisellemme

Ulkoilutapahtuman tavoitteena piispa pitää lähimmäisyyttä ja rinnalla kulkemista:
   – Meidät on tarkoitettu ihmisinä toinen toisillemme. Piispansauvakävelyssä kokoava ja yhdistävä tekijä on se, että olemme lähimmäisiä toisillemme riippumatta siitä, mikä on kunkin osallistujan tausta, ajatusmaailma, terveydentila, elämäntilanne tai ikä.
   Piispansauvakävelyssä on Samuel Salmen mukaan vahva rinnalla kulkemisen ajatus.
   – Olemme kaikki Luojan luotuja. Hänen tarkoituksensa on, että meillä olisi täällä keskenämme hyvä olla ja että kulkisimme toistemme rinnalla kuten Hän kulki.
   – Piispansauva on vahva symboli. Missä se onkaan, siellä ollaan liikkeellä hyvän paimenen seurassa.
   Piispa sanoo huomanneensa, että tapahtuma on monelle sosiaalisesti tärkeä.
   – Vaikka itse en ehdi jutella kaikkien osallistujien kanssa, on ollut ilo havaita, että Piispansauvakävelyssä ihmiset ovat saaneet edes pienen hetken purkaa sydäntään vierellä kävelevän kanssa.
   Vuonna 1948 hankitussa piispansauvassa on kuvattuna muun muassa Pohjois-Pohjanmaan vaakunaeläimet. Kärppiin liittyen piispa esittääkin haasteen:
   – Toivoisin, että Oulun Kärppien joku edustusjoukkue osallistuisi tämänvuotiseen piispansauvakävelyyn kärppäpaidoissaan. Tätä samaa tiedän monen muunkin toivovan.
   Lisää Piispansauvakävelyn sisällöstä ja aikataulusta Rauhan Tervehdyksessä 29.8. sekä nettiosoitteesta www.oulunhiippakunta.evl.fi.

Lue myös
Kirkosta eroamisella ei asioita edistetä

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 26/2013