Piispa Samuel Salmi paljasti hauskan symboliikan Oulun Kärpille esittämänsä haasteen taustalla.(Kuva: Katja Kiiskinen)

Kärppäjuniorit ottivat piispan haasteen vastaan

4.9.13

Kärppäjuniorit ottivat piispan haasteen vastaan

Jo seitsemättä kertaa järjestetty Piispansauvakävely keräsi jälleen runsaasti osallistujia. Ennen liikkeellelähtöä Oulun kaupunginteatterin edusta täyttyi innokkaista lenkkeilijöistä, joiden joukossa oli niin vanhoja konkareita kuin ensikertalaisiakin.
   – Kehotimme uusia opiskelijoitamme lähtemään mukaan. Pakko ei ollut, mutta ilokseni huomasin heidän saapuneen paikalle runsain joukoin, totesi Oulun Diakoniaopiston rehtori Liisa Ukkola.
   Myös Tarja ja Jari Karppinen olivat mukana ensimmäistä kertaa.
   – Emme ole aiemmin käyneet, mutta nyt tuli hyvä tilaisuus, kun piispa haastoi Oulun Kärpät mukaan kävelylle. Toimme kärppäjunioreita vastaamaa haasteeseen, sanoi Jari Karppinen.
   Karppiset itse kiersivät 3,4 kilometrin lenkin.
   – Se oli oikein sopiva, kun parkkimittarikin raksuttaa. Pojat sen sijaan lähtivät kiertämään kymmenen kilometrin lenkkiä, Tarja Karppinen kertoi.
   Ennen alkulämmittelyä piispa Samuel Salmi kertoi syyn sille, miksi Piispansauvakävelyn historian ensimmäinen haaste lankesi juuri Oulun Kärpille.
   – Piispan sauvassa on kolme kultaista kärppää, jotka kuvastavat Pohjois-Pohjanmaata. Kun kannan sauvaa vasemmassa kädessäni, voidaan sanoa, että kärpät ovat lähellä myös piispan sydäntä, Salmi totesi hymyillen.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 28/2013