Pianotaiteilija Janne Maarala konsertoi Ylikiimingissä

11.9.13

Pianotaiteilija Janne Maarala konsertoi Ylikiimingissä

Pianotaiteilija Janne Maarala konsertoi Oulujoen seurakunnassa, Ylikiimingin seurakuntatalolla syyskuun 15. päivänä klo 18.
   Monipuolisessa Soi kunniaksi Luojan -konsertissaan Maarala esittää sovituksiaan tutuista virsistä, gospelmusiikin helmiä, omia sävellyksiään sekä tulkintojaan klassisen musiikin teoksista. Konsertissa kuullaan muun muassa variaatioita Franz Schubertin, Jean Sibeliuksen, Oskar Merikannon sekä Frederic Chopinin teoksiin.
   Maarala myös säveltää improvisoidusti yhden tai kaksi kappaletta konsertin kuluessa.
   Ylikiimingin konsertti on osa kolmen viikon mittaista pohjoisen ruskakiertuetta, jonka aikana Maarala esiintyy aluksi duona tangokuningatar Elina Vettenrannan kanssa eri puolilla Lappia ja sen jälkeen soolopianistina sekä Lapissa että Pohjanmaalla.
   – Olin konserttikiertueella Elina Vettenrannan kanssa Lapissa myös viime vuoden ruska-aikaan. Lapin luonnon lumoavat värit ja henkeäsalpaavat maisemat sykähdyttivät niin vahvasti, että päätin jo silloin jatkaa tämänvuotista duokiertuetta soolopianistina, jotta voin nauttia pohjoisen taianaomaisesta tunnelmasta pidempään, Maarala kertoo.
   Janne Maarala on toiminut päätoimisena musiikin ammattilaisena – orkesterinjohtajana, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana – vuodesta 2000 lähtien. Hän on esiintynyt soolopianistina ja yhtyeidensä kanssa mm. monilla festivaaleilla, konserttisaleissa, kirkoissa, laivoilla sekä jazzklubeilla.
   Maaralan tunnelmallinen, kirkkokonsertissa taltioitu, ensilevy Soi kunniaksi Luojan ilmestyi vuonna 2011.

Artikkeli on osa lehteä 29/2013