KYSY!: Antavatko Oulun seurakunnat taloudellista apua Syyriaan?

22.10.13

KYSY!

Antavatko Oulun seurakunnat taloudellista apua Syyriaan?

Uutisissa on kerrottu, että muun muassa Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät ovat avustaneet Syyrian pakolaisia taloudellisesti Kirkon Ulkomaanavun kautta. Espoossa on lahjoitettu 50 000 euroa ja Vantaan seurakunnat ovat antaneet tukea 25 000 euroa.
   Oulun seurakuntayhtymän taloussuunnittelija Raija Kahila, ovatko Oulun seurakunnat osallistuneet Syyrian pakolaisten tukemiseen?
   Oulun seurakunnat eivät ole lahjoittaneet rahaa nimenomaan Syyrian kriisiin liittyen. Seurakunnat kuitenkin tukevat merkittävästi Kirkon Ulkomaanapua vuosittain lahjoitettavalla summalla, jonka järjestö itse voi käyttää haluamallaan tavalla.
   – Tämän vuoden talousarviossa Kirkon Ulkomaanavulle sekä Viron ja Inkerin kirkolliseen työhön on varattu yhteensä yli 243 000 euroa. Kaikkinensa avustuksia erilaisille tahoille annetaan yli 700 000 euron edestä, Kahila kertoo.
   – Merkittävä osa näistä avustuksista annetaan lähetysjärjestöille, jotka saattavat kohdentaa siitä osan esimerkiksi katastrofityöhön.
   Seurakuntayhtymän budjetissa on olemassa myös erillinen määräraha ennalta arvaamattomia kirkollisia avustustarpeita varten. Sitä on käytetty esimerkiksi vuoden 2004 tapaninpäivän tsunamin aiheuttamassa kriisissä.

KAISA ANTTILA

Kysy! on palsta, jonne voi palstan nimen mukaisesti lähettää kirkkoon, seurakuntien toimintaan ja uskonelämään liittyviä kysymyksiä. Toimitus etsii niihin vastaukset.
Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteella toimitus@rauhantervehdys.fi ja kirjepostina osoitteella Rauhan Tervehdys, PL 102, 90101 Oulu. Tekstiviestillä kysymyksiä voi lähettää numeroon 044 5626 450.

Artikkeli on osa lehteä 35/2013