KYSY: Miksi kuolleiden edellisiä sukunimiä ei enää mainita?

2.10.13

KYSY
 

Miksi kuolleiden edellisiä sukunimiä ei enää mainita?

Lukijamme ovat ihmetelleet, miksi Elämän polku -palstalla ei mainita enää kuolleiden entisiä sukunimiä.
   Palautteiden mukaan entiset sukunimet helpottaisivat esimerkiksi vanhojen koulukavereiden tunnistamista.
   Palveluesimies Anna-Maija Saukkoriipi Oulun seurakuntayhtymän keskusrekisteristä kertoo, että entisten sukunimien puuttuminen johtuu kirkon yhteisestä uudesta jäsentietojärjestelmästä Kirjurista.
   – Tiedot haetaan suoraan Kirjurista, eivätkä edelliset sukunimet tule automaattisesti mukana. Ne täytyisi hakea jokaisen osalta erikseen käsin, mikä nykyisillä resursseilla ei ole mahdollista.
   Saukkoriipi kertoo, että Kirkkohallitukseen on tehty asian tiimoilta Kirjurin kehitysehdotus, mutta se ei ole ensimmäisenä korjattavien asioiden listalla.
   – Akuutimmat asiat menevät edelle. Lisäksi seurakunnissa on kirjavia käytäntöjä; on paljon seurakuntia, joissa edellisiä nimiä ei ole mainittu.
   – Kirkkohallitus päättää, korjataanko tämä asia vai ei, sillä se tietenkin maksaa.

KATJA KIISKINEN

Kysy! on palsta, jonne voi palstan nimen mukaisesti lähettää kirkkoon, seurakuntien toimintaan ja uskonelämään liittyviä kysymyksiä. Toimitus etsii niihin vastaukset.
Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteella toimitus@rauhantervehdys.fi ja kirjepostina osoitteella Rauhan Tervehdys, PL 102, 90101 Oulu. Tekstiviestillä kysymyksiä voi lähettää numeroon 044 5626 450.

Artikkeli on osa lehteä 32/2013