Marjaana Koivisto

Oulujoen seurakuntalaiset äänestivät innokkaasti

2.10.13

Oulujoen seurakuntalaiset äänestivät innokkaasti

Oulujoen kirkkoherranvaalissa äänestysprosentti nousi 18,1 prosenttiin. Se on korkein Oulussa kirkkoherranvaalissa saavutettu äänestysprosentti lähes 50 vuoteen.
   Vain vuonna 1966 saavutettiin korkeampi lukema, kun Karjasillan kirkkoherraksi valittiin Aarno Uljas Seppo. Tuolloin äänestysprosentti oli 23,4.

Vaaliauto tuo
äänestyksen lähelle

Ennakkoon kirkkoherranvaalissa äänesti 10, 8 prosenttia äänioikeutetuista.
   Ennakkoääniä pystyi antamaan muun muassa Myllyojan, Yli-Iin sekä Ylikiimingin seurakuntakodeissa sekä vaaliautossa, joka kiersi eri puolilla laajaa Oulujoen seurakuntaa.
   Vaaliauto pysähtyi muun muassa Metsolan Hovi -senioritalon pihassa, jossa äänestäjiä kertyi jonoksi asti. Erään iäkkään asukkaan mukaan ilman vaaliautoa äänestäminen olisi jäänyt kokonaan tekemättä.
   – Kulkeminen on niin hankalaa, etten kerta kaikkiaan pysty itse lähtemään kauas.
   Vaaliautossa Metsolan Hovin pihalla kävi äänestämässä myös muita kuin talon asukkaita. Tuttavalleen lehtiä tuomaan tullut Leena Paasio käytti samalla vaaliauton suoman ennakkoäänestysmahdollisuuden hyödykseen.
   – Ehdokkaista on ollut runsaasti tietoa tarjolla. Rauhan Tervehdyksessäkin oli pitkät haastattelut, joista sai kyllä hyvin tietoa, Paasio totesi.
   Myös Marjaana Koivisto oli tyytyväinen ehdokkaista saamiinsa ennakkotietoihin.
   – Juuri ennen tänne tuloa tein viime hetken varmistukset netistä.

Koko seurakunnan
ihmisläheinen paimen

Sekä Paasio että Koivisto pitivät tärkeänä sitä, että kirkkoherra on helposti lähestyttävä.
   – Kirkkoherra on meidän kaikkien paimen, joka antaa sysäyksen ihmisen omaan uskoon. Kirkkoherralla on hyvin tärkeä rooli seurakunnassa, joten hänen tulee ihmisläheinen, Paasio sanoo.
   Koivisto toivoo, että seurakuntalaiset voisivat tarvittaessa kääntyä myös kirkkoherran puoleen.
   – Olisi hyvä, että myös hänelle voisi puhua eikä ainoastaan diakoniatyöntekijöille. Ja että hänkin tulisi sinne, missä seurakuntalaiset ovat, esimerkiksi palvelutaloihin sekä seurakunnan järjestämiin kerhoihin ja muihin tilaisuuksiin.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 32/2013