Pelasta maailma

9.10.13

Pelasta maailma

Jokainen meistä voi tehdä maailmasta ja lähiympäristöstämme paremman paikan elää. Joskus teko voi olla suuri ja maailmaa kerralla muuttava,  mutta myös pienet jokapäiväiset teot läheisten hyväksi ovat tärkeitä. Pelasta maailma on juttusarja, joka esittelee suurten ja pienten tekojen tekijöitä. Tällä kertaa tutustutaan toimitila Siiven vapaaehtoistyöntekijään.

Jäin sairaanhoitajan työstä eläkkeelle vuonna 2006. Aktiivisena ihmisenä en osannut vain istua paikallani, joten käsille oli järjestettävä jotakin tekemistä. Minulla ei ole perhettä, joten mummohommiakaan ei ollut luvassa. Niinpä lähdin mukaan vapaaehtoistyöhön.
   Olen mukana Siiven toiminnassa. Siipi on Höyhtyällä vuonna 2007 aloittanut Oulun seurakuntayhtymän ylläpitämä toimitila. Sen tarkoituksena on tukea Oulun seurakuntien nimikkolähetystyötä. Siivessä on kirpputori, kahvila, puutyöpaja ja pyöräverstas.
   Kaikki pyörii pääasiassa vapaaehtoisin voimin, mutta seurakuntien lähetyssihteerit ovat mukana toiminnassa.
   Itse olen ollut mukana alusta alkaen. Tila oli vuokrattavana taloyhtiössämme ja keksin ehdottaa rovastikunnalle sen vuokraamista seurakunnan kirpputorikäyttöön. Aluksi käytössämme olivat vain ensimmäisen kerroksen tilat, mutta myöhemmin laajensimme toimintaamme kellarikerrokseen.
   Aukioloajoistamme johtuen kävijät ovat pääasiassa eläkeläisiä. Toisinaan meillä asioi myös opiskelijoita. Tervetulleita ovat ihan kaikki. Meillä on mahdollista tehdä käsitöitä, saada ompelupalveluja tai ihan vain kahvitella ja jutella.
   Lisäksi lähetyssihteerit järjestävät viikoittain ohjelmaa, kuten lähettivierailuja, runoutta ja seuroja.
   Oma osuuteni toiminnassa on monipuolinen. Menen aamulla avaamaan ovet ja huolehdin kahvinkeitosta. Päivän aikana on asiakaspalvelua, ompelua, tiskausta, seurustelua ja siivousta. Suljen ovet kello kahdelta.
   Suosittelen jokaiselle eläkkeelle jääneelle itselle sopivaa ajanvietettä esimerkiksi vapaaehtoistyön parissa. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan omien voimien, jaksamisen ja ajan puitteissa. Aina kannattaa avata uusia ovia.
   Siipi-toiminnan lisäksi laulan kuorossa. Pidämme harjoituksia, esiinnymme, järjestämme leirejä ja osallistumme koulutustilaisuuksiin.
   Mielestäni maailmasta tulee parempi paikka, kun muistamme hymyillä enemmän ja olla toistemme tukena.

Vinkki tähän juttuun tuli
Rauhan Tervehdyksen lukijalta.
Onko sinulla mielessäsi henkilöä, joka sopisi mukaan tähän juttusarjaan? Lähetä sähköpostia osoitteeseen
maria.vayrynen@dnainternet.net.

Artikkeli on osa lehteä 33/2013