Suosikkisananlaskuni

9.10.13

Suosikkisananlaskuni

Ari-Pekka Metso
Kappalainen, Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Sananl. 3:21-22
Säilytä, poikani, harkinta ja maltti,
älä päästä niitä silmistäsi, sillä ne ovat sinun elämäsi tae,
ne ovat kaulaasi kiertävä koru.

Mitä sananlasku tarkoittaa sinulle?
Harkinnasta ja maltista on apua kaikissa asioissa omassa elämässä. Elämänkokemuksen myötä ihmisestä tulee harkitsevaisempi. Nykyinen online-kulttuuri ei rohkaise harkintaan ja malttiin, mutta en usko niiden merkityksen silti vähentyneen vaikka ne tuntuvatkin olevan nykyään hieman hukassa. Harkitseva ihminen punnitsee asioita eri puolilta ja ottaa etäisyyttäkin.

Missä tilanteessa käyttäisit sananlaskua?
Pieni esimerkki arjesta: minun pitäisi uusia kesärenkaat autooni. Ajattelin että ostan ne edullisemmin Saksasta seuraavalla matkallani. Päätin hankkia ne kuitenkin Oulusta, sillä valinnallani tuen paikallista yrittäjyyttä ja oululaista hyvinvointia. Tietysti hintoja vertaillessa ero ei saa olla liian suuri, siinäkin täytyy käyttää harkintaa!

RIKU SEILONEN

Artikkeli on osa lehteä 33/2013