Vähävaraisille perheille tarjotaan isänpäivälounasta sponsorilipuilla

30.10.13

Vähävaraisille perheille tarjotaan isänpäivälounasta sponsorilipuilla

Kempeleen seurakunnassa järjestetään vuosittain isänpäivälounas, jonka tuotto käytetään lähetystyöhön. Tänä vuonna lounaslippuja on voinut ostaa lahjoitettavaksi myös vähävaraisille perheille.
   – Idea sponsorilipuista tuli lähetysteologiltamme Olli Seikkulalta. Tällä tavoin autamme samalla lähellä asuvia sen lisäksi, että tuemme lähetystyön kautta ulkomaisia kohteita, kertoo Kempeleen seurakunnan lähetyssihteeri Minna Sorvala.
   Vähävaraisille perheille lahjoitettavia lippuja on voinut ostaa muutamista Kempeleen seurakunnan tapahtumista sekä kirkkoherranvirastosta.
   – Jos ei tänä vuonna ehtinyt mukaan, niin todennäköisesti teemme tästä jatkuvan käytännön. Halukkaat voivat auttaa ensi vuonna äitienpäivän tai isänpäivän aikaan.
   Sorvalan mukaan sponsorilippuja on mennyt kaupaksi hyvin. Diakoniatyö jakaa lounasliput asiakkailleen sen mukaan, kenellä on suurin tarve.
   – Varmasti autettavia perheitä olisi enemmänkin, mutta tämä on oikein hyvä alku. Haluamme tarjota perheille positiivisen ja iloisen hetken ilman, että heidän tarvitsee itse olla aina pyytämässä apua.
   Perinteinen isänpäivälounas tarjoillaan Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa, jossa Kempeleen seurakunnan emäntä ja vapaaehtoiset valmistavat aterian.
   – Ruokalista ei vielä ole selvillä, mutta tarjolla on juhla-ateria pääruokineen, salaatteineen ja jälkiruokineen.
   Lounasta on varattu kaikkiaan 200 ruokailijalle. Lounaslippuja on myyty etukäteen, mutta jonkin verran jää myytäväksi vielä ovelta.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 36/2013