Adventtivesper, joulupolku ja Kauneimmat joululaulut valmistavat Oulunsalossa jouluun

27.11.13

Adventtivesper, joulupolku ja Kauneimmat joululaulut valmistavat Oulunsalossa jouluun

Eräänä joulukuisena iltana Oulunsalon lentokentälle laskeutui kone.
   Taitava lentäjä kuulutti matkustajille, että katsokaa, kuinka jouluista täällä on, katsokaa, miten jouluvalot loistavat!
   Umpimähkän jouluvaellus oli meneillään. Eräs isä oli koneessa poikansa kanssa matkalla Ouluun ja isällä välähti: Mennäänkö tuonne?
   Heti kentälle päästyään he ottivat taksin ja hurauttivat – isä nappaskengissään – Umpimähkän leirikeskukseen.
   Ja isää ja poikaa oli vastassa oli juuri se tunnelma, minkä vuoksi Oulunsalon seurakunnan järjestämä joulupolku on ollut niin rakastettu tapahtuma pitäjässä vuosikausia.
   Umpimähkän joulu on täynnä tuoksuja, makuja, elämyksiä, yhteistä tekemistä ja rakkaita joululauluja. Riisipuuro ja rusinasoppa ovat tietenkin keskeisessä osassa tapahtumaa, mutta on siellä paljon muutakin.
   Oulunsalon seurakunnan työntekijät suunnittelivat jo lokakuussa laajalla joukolla ja palavan innostuneesti tämänvuotista tapahtumaa. Luciaa ja pikkuenkeleitä, rekiajelua, jouluaskartelua ja wanhan ajan joulutunnelmaa on luvassa.
   Umpimähkän jouluvaellus on haluttu pitää visuaalisena ja elämyksellisenä, aitona ja mieliä lämmittävänä joulukokemuksena.
   – Tapahtuma on sellainen, johon me todella haluamme satsata ja jonne odotamme paljon väkeä. Yksi tärkeä merkkipaalu oulunsalolaisessa joulunodotuksessa, nuorisotyönohjaaja Sanna Korhonen iloitsee.

Yhteinen
kuorokokemus

Joulukuun 1. päivänä kello 18 Oulunsalon kirkossa vietettävä Armas Maasalon Adventtivesper on myös tärkeä tienraivaaja oulunsalolaiselle joululle.
   Vesper kestää noin 45 minuuttia ja Oulunsalossa erityistä on se, että kuoroon ovat tervetulleita kaikki entiset kuorolaiset.
   Tänä vuonna vs. kanttori Eeva-Maija Sorvari järjestää harjoituksen kahta tuntia ennen vesperiä. Kanttori Tuomo Kangas kutsuu kaikkia nykyisiä ja entisiä kuorolaisia mukaan.
   – Adventtivesper tarjoaa kivan osallistumisen mahdollisuuden sellaisillekin, jotka eivät käy aktiivisesti kuorossa juuri nyt.
   Kangas pitää keskeisenä sitä, että vesper ymmärretään jumalanpalvelukseksi, johon saa osallistua, eikä niinkään esiintymistilanteeksi.
   – Kyllä kirkko on täynnä väkeä, kun adventtivesperiä lauletaan. Pidän tätä tärkeänä joulunalustapahtumana meillä. Hoosiannaa pääsee vesperissä laulamaan, joskin se lauletaan kuorosovituksessa hieman korkeammalta kuin aamulla kirkossa.
   Maasalon Adventtivesperissä toimii liturgina kirkkoherra Tapio Kortesluoma. Puheen pitää Jukka Joensuu.
   Kauneimpia joululauluja lauletaan Oulunsalon kirkossa tänä adventtina peräti kolmeen otteeseen. Tänä vuonna Kauneimpien joululaulujen kolehti kerätään vammaisten lasten hyväksi kehitysmaissa.

Adventtivesper 1.12. kello 18 Oulunsalon kirkossa.
Joulukonsertti ti 12.12. kello 19 Oulunsalon kirkossa. Esiintyy Oulun kamarikuoro Maria Ervastin johdolla. Musiikkikerholaiset ja Uusi Ääni Taru Piston johdolla. Risto Ainali uruissa.
Jouluvaellus 13.12. kello 14–19 Umpimähkän leirikeskuksessa.
Kauneimmat joululaulut 15.12. kello 16 ja kello 18, sekä 18.12. kello 18.

SATU KREIVI-PALOSAARI

Lue myös

Hyvääkin löytyy, vaikka liitos otti koville

Vanhusten luo kotikäynneille

RY:n tilat seurakuntalaisten käytössä Oulunsalossa

Artikkeli on osa lehteä 40/2013