KYSY!: Mitä kuuluu sinkkutoiminnalle?

14.11.13

KYSY!

Mitä kuuluu sinkkutoiminnalle?

Reilu vuosi sitten Rauhan Tervehdyksessä julkaistiin juttu, jossa etsittiin vapaaehtoisia vetämään Oulun seurakuntien sinkkutoimintaa yhdessä Karjasillan seurakuntapastori Juha Vähäkankaan kanssa.
   Mitä sinkkutoiminnalle kuuluu nyt?
   – Ei yhtään mitään. Tarvitsisin siihen kaverikseni jonkun vapaaehtoisen, joka haluaa ja pystyy sitoutumaan toimintaan. Sellaista ei ole löytynyt, Vähäkangas sanoo.
   Hän kertoo, että vaatimuksia sinkkutoiminnan jatkamisesta tulee, mutta kukaan ei ole halukas lähtemään toiminnan vetäjäksi.
   Eniten sinkkutoiminnan perään kyselevät iäkkäämmät ihmiset.
   – Yksin en ryhdy sitä tekemään, joten tällä hetkellä sinkuille suunnattua toimintaa ei Oulun seurakunnissa ole.
   Vaikka mitään juuri sinkuille tarkoitettua ei olekaan, he voivat osallistua kaikkeen muuhun seurakunnan toimintaan ja ryhmiin oman kiinnostuksensa mukaan.
   – Ja onhan Oulussa muiden kuin seurakuntien järjestämää sinkkutoimintaa, Vähäkangas toteaa.

KATJA KIISKINEN

Kysy! on palsta, jonne voi palstan nimen mukaisesti lähettää kirkkoon, seurakuntien toimintaan ja uskonelämään liittyviä kysymyksiä. Toimitus etsii niihin vastaukset.
Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteella toimitus@rauhantervehdys.fi ja kirjepostina osoitteella Rauhan Tervehdys, PL 102, 90101 Oulu. Tekstiviestillä kysymyksiä voi lähettää numeroon 044 5626 450.

Artikkeli on osa lehteä 38/2013