Lastenkirkon joulukalenteri sukeltaa älypuhelimiin

27.11.13

Lastenkirkon joulukalenteri sukeltaa älypuhelimiin

Lastenkirkon valtakunnallinen joulukalenteri uudistuu tänä vuonna sekä hahmoiltaan että tekniikaltaan. Viime jouluna yli 180 000 käyntiä kerännyt Rouskis-joulukalenteri muuttuu tänä jouluna Tähtipojan jouluseikkailuksi ja aukeaa 1. joulukuuta ilmaisena mobiilisovelluksena älypuhelimissa ja tablet-laitteissa.
   Joulukalenterin uutena hahmona seikkailee sympaattinen Tähtipoika-supersankari, joka lähtee etsimään ilkikuristen hiirten varastamaa joulun tähteä. Tähti tarvitaan takaisin, jotta joulun sanoma ja hyvä joulun mieli saadaan palautettua ihmisten sydämiin.
   Lyhytelokuvia, kuvakuunnelmia, hiirten bändin tähdittämiä laululuukkuja, mobiilipelejä ja paljon muuta sisältävä joulukalenteri ilmestyy maksutta ladattavaksi App Store, Google Play ja Windows Market -kauppoihin ennen joulukuun alkua. Kalenterissa voi seikkailla tuttuun tapaan myös lastenkirkko.fi -sivustolla, jos ei omista älypuhelinta tai tablettia.
   Joulukalenterin tuottavat yhdessä Lastenkirkon kanssa Rauhan Asema Oulusta, Lasten Pyhäkoulu -lehti, Toivontuottajat ja Zoan Oy. Mobiililaitteisiin laajenemalla kalenteri tavoittaa entistä enemmän pieniä jouluseikkailijoita, koska tutkimusten mukaan suurin osa lapsista ja varhaisnuorista käyttää nykyään enemmän mobiililaitteita kuin tietokonetta.
   Lastenkirkko.fi on 4–12-vuotiaille suunnattu virtuaalinen maailma, jossa lapsi voi luoda oman hahmonsa ja seikkailla kirkossa ja sen ympäristössä. Joulukalenteri on ollut Lastenkirkon kävijämagneetti jo muutaman viime joulun ajan.

Artikkeli on osa lehteä 40/2013