Liminka ottaa vastaan jouluavustuksia

13.11.13

Liminka ottaa vastaan jouluavustuksia

Limingan seurakunnan diakoniatyölle voi lahjoittaa rahaa tai lahjakortteja vähävaraisten jouluavustuksia varten.    Diakoniatyöntekijä Sinikka Ilmonen sanoo, ettei seurakunta ole järjestämässä suurempaa keräystä.
   – Tiedämme, että on olemassa ihmisiä, jotka haluavat lahjoittaa jotakin vähävaraisille joulun alla. Haluamme antaa heille siihen mahdollisuuden.
   Avustuksia on kerätty myös aikaisempina vuosina.
   – Joskus lahjoituksia on tullut todella lähellä joulua. Niiden käsittelyssä ja jakamisessa kuitenkin menee aikaa. Siksi olemme halunneet tiedottaa avustusten keräämisestä ajoissa, Ilmonen selittää.
   Diakoniatyöntekijät toivovat, että lahjoitukset toimitetaan diakoniatoimistoihin 21.11. mennessä.
   Seurakunnan diakoniatyö auttaa ihmisiä taloudellisissa ongelmissa ympäri vuoden. Loppuvuodesta määrärahat ovat usein jo vähissä.
   – Avustukset kohdennetaan etupäässä ruokaostoksiin. Jouluna se onkin usein kohde, johon eniten toivotaan avustusta.
   Lahjoituksia ei anneta eteenpäin rahana, ne muunnetaan lähinnä ruokakauppojen lahjakorteiksi. Lahjoitukset pyritään kuitenkin antamaan sellaisessa muodossa, että käyttäjä voi itse päättää, minkälaisia ruokia ostaa.
   Avustuksia voi hakea esimerkiksi diakoniatoimistosta saatavalla vapaamuotoisella hakemuksella.
   – Hakijoissa on mukana paljon lapsiperheitä. Perheissä on voinut olla joku merkittävä kriisi, kuten työttömyys tai sairaus.
   – Toisaalta myös yksin elävät ovat usein taloudellisesti tiukalla, esimerkiksi pienen eläkkeen varassa, Ilmonen kertoo.

KAISA ANTTILA

Artikkeli on osa lehteä 38/2013