Oulun sotaveteraanikuoro konsertoi kahdesti

27.11.13

Oulun sotaveteraanikuoro konsertoi kahdesti

Oulun sotaveteraanikuoron perinteiset joulukonsertit järjestetään tänä vuonna ensimmäisenä ja kolmantena adventtina, 1. joulukuuta kello 16 Oulujoen kirkossa (Oulujoentie 69) ja 15. joulukuuta kello 16 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39).
   Kuoroa johtaa Mihkel Koldits ja urkusäestyksestä vastaa Rauno Rännäli.
   Molemmissa konserteissa on tuttuun tapaan mukana myös Oulun NMKY:n puhallinorkesteri Vaskiveikot johtajanaan Mauri Kinnunen. Ennen konserttiohjelman alkamista kirkossa lauletaan yhteislauluna tuttuja joululauluja soittokunnan säestyksellä.
   Molempina iltoina kuullaan paitsi perinteisiä ja tunnettuja joulun aikaan sopivia kappaleita, myös joitakin uusia tai uudelleen sovitettuja lauluja. Näihin kuuluu esimerkiksi Jussi Rasinkankaan säveltämä ja Niilo Huovisen sovittama Kaunein yö, jonka sanat ovat Pekka Samuel Laaksosen käsialaa. Uutena sovituksena kuullaan myös Vexi Salmen sanoittama ja Kalervo ”Kassu” Halosen säveltämä Sydämeeni joulun teen, kappaleen on sovittanut Jarkko Kiiski.
   Kuoron laulusolisti Aarno Taskila esittää yksinlauluna kappaleet Taas kaikki kauniit muistot ja Tule rakkaus ihmisrintaan.
   Konsertteihin on vapaa pääsy, ja niissä kannettava kolehti menee Oulun sotaveteraaniyhdistyksen hengelliseen työhön.
   Vuonna 1986 perustetun Oulun sotaveteraanikuoron riveissä laulaa vielä muutamia Suomen viime sotiin osallistuneita tammenlehväsukupolven veteraaneja. Nykyisin pääosa kuorolaisista on sota-ajan lapsia, jotka jatkavat sotaveteraanien arvomaailman mukaisia perinteitä ja toimivat sotaveteraanijärjestön tukijäseninä. Useimmat ovat pitkän lauluharrastuksensa perusteella myös mieskuorotoiminnan veteraaneja.

Artikkeli on osa lehteä 40/2013