Kuva: Satu Lapinlampi

Piispa toivottaa tervetulleeksi adventtivastaanotolle

28.11.13

Piispa toivottaa tervetulleeksi adventtivastaanotolle

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina järjestettävä piispan adventtivastaanotto on jo yhdeksäs lajiaan.
   Adventtivastaanotosta on muodostunut kaikille avoin tapahtuma, jolla halutaan rakentaa yhteisöllisyyden kokemusta.
   Tapahtuman alkujuuret ovat traagisessa tapahtumassa kaukana Oulun hiippakunnasta: Thaimaan tsunami joulukuussa 2004 sai hiippakunnan, seurakunnat, Oulun kaupungin sekä silloisen lääninhallituksen järjestämään tapahtumaa, jossa ihmiset saisivat yhdessä miettiä tapahtunutta.
   Tuomiokirkossa pidetyn tilaisuuden jälkeen siirryttiin kahville Piispantaloon. Tarjolla olleet syötävät olisi normaalisti tarjottu maaherran uudenvuodenvastaanotolla, joka tsunamin vuoksi peruuntui.
   – Tuomiokirkon ja Piispantalon tilaisuudet koettiin hyvin yhdistäväksi kokemukseksi ja kokoontumisesta haluttiin tehdä perinne.
   – Nyt saamme adventtivastaanotolla olla yhdessä aloittamassa uutta kirkkovuotta, piispa Samuel Salmi iloitsee.
   Salmi toivottaa tilaisuuteen tervetulleiksi kaikki hiippakuntalaiset läheltä ja kaukaa.
   – Itse toivon, että adventtivastaanotto on tapahtuma, jossa voimme kokea aitoa yhteisöllisyyttä. Sitä tänä aikana kaivataan. Me tarvitsemme ihmisenä toinen toisiamme.
   – Toivon, että tilaisuudessa on pinnalla lähimmäisyyden ilo ja että samalla muistamme, että juhlan päätähti on Kunnian Kuningas, joka on keskellämme.
   Adventtivastaanotolle tullaan kaukaakin: osallistujia on ollut aivan hiippakunnan etelärajoilta, samoin hiippakunnan pohjoisimmilta kulmilta Utsjoelta, Nuorgamista ja käsivarresta.
   Piispan mielestä adventtivastaanottoa on turhan juhlallista rinnastaa valtakunnallisiin Linnan juhliin.
   – Mutta kyllä mekin täällä pohjoisessa tarvitsemme yhteistä juhlaa, piispa miettii.
   Juhlaan tuovat kello 12 tervehdyksensä Suomen Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sekä Pohjois-Suomen sotilasläänin komentaja, prikaatikenraali Jorma Ala-Sankila.
   – Adventtivastaanotolla on aina myös vahva yhteiskunnallinen viesti. Yhteiskunta ja kirkko ovat kutoutuneet yhteen, piispa sanoo.
   Vastaanoton musiikkiesityksistä vastaa kamarikuoro Sofia Magdalena.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 40/2013