Puhallinyhtye Vaskiveikoilla isänpäiväkonsertti Karjasillan kirkossa

6.11.13

Puhallinyhtye Vaskiveikoilla isänpäiväkonsertti Karjasillan kirkossa

Ynnin puhallinyhtye Vaskiveikot toivottaa tervetulleeksi Isänpäiväkonserttiin, joka on samalla yhtyeen 35-vuotisjuhlakonsertti.
   Konsertin teemana on majakkasaari.
   – Majakka on kautta aikain ollut tärkeä merenkulkijoille: se tuo turvallisuutta ja ohjaa ohi karikoiden oikeaan satamaan.
   – Yhtä lailla kirkko on ollut tärkeä majakka joskus hyvinkin myrskyisällä elämän merellä seilaavalle ihmiselle, vertaa Vaskiveikkojen hallinnollinen johtaja Pentti Eteläinen.
   Oulun NMKY:n osastona toimivalla puhallinyhtyeessä on mukana toiminnassa vielä kolme perustajajäsentä. Pasunisti-tenoritorven soittaja Jouni Pajala sekä trumpetistit Jorma Tikkinen ja Harry Hammar.
   Vaskiveikkojen kapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimii Mauri Kinnunen.
   Vaskiveikot on Eteläisen mukaan harjoitellut ahkerasti ja haluaa nyt esitellä osan ohjelmistostaan kirkkokonsertin muodossa.
   Konsertti aloitetaan Maasalon Juhlamarssilla. Konsertin toinen kappale on omistettu erityisesti isille. Mukana ovat lisäksi tunnettuja teoksia kuten Trumpet Voluntary, Ave Maria, Hengellinen soitto Kuortaneelta ja paljon muuta.
   Konserttiin on vapaaehtoinen viiden euron ohjelmamaksulla. Ohjelmia saa ovelta. Konsertin päätteeksi Vaskiveikot tarjoaa kirkolla pullakahvit.
   Vaskiveikkojen isänpäiväkonsertti alkaa Karjasillan kirkossa sunnuntaina 10.11. kello 16.

Artikkeli on osa lehteä 37/2013