Suosikkisananlaskuni: Arto Nevala

6.11.13

Suosikkisananlaskuni

Arto Nevala

Kappalainen, Haukiputaan seurakunta

Sananl. 27:17
Rauta rautaa hioo,
ja ihminen toistansa hioo.

Mitä sananlasku tarkoittaa sinulle?
Ajattelen sananlaskun myönteistä vaikutusta. Toisten ihmisten seura tekee hyvää. Tarvitaan tasavahva asia, jotta jokin voisi muuttua ja liikahtaa. Esimerkkinä oli rauta, mutta se olisi voinut olla vaikka timantti. Timanttia pystyy hiomaan vain toisella timantilla. Hioutuminen ei tarkoita, että alkuperäinen muoto ja särmät menetettäisiin, vaan kirkkaus lisääntyy ja sameus häipyy pois. Oikea ihmisyys tulee näkyville.

Missä tilanteessa käytättäisit sananlaskua?
Sananlasku rohkaisee toisen ihmisen aitoon kohtaamiseen kaikissa tilanteissa, mutta erityisesti läheisimmissä ihmissuhteissa siitä on apua. Toistensa kanssa tiiviisti yhdessä olevat ihmiset eivät muutu samanlaisiksi, mutta väistämättä jokaisessa tapahtuu hioutumista ja muuttumista. Näin yhteiselo voi onnistua ja keskinäinen kunnioitus lisääntyä.

RIKU SEILONEN

Artikkeli on osa lehteä 37/2013