Vanhusten luo kotikäynneille

27.11.13

Vanhusten luo kotikäynneille

Oulunsalon seurakunta haluaa tarjota yksinäisille ja juttuseuraa kaipaaville vanhuksille tukea tehostamalla kotikäyntityötä.
   Vanhusten toivotaan ottavan rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin Riitta Markus-Wikstedtiin ja Sauli Tuuliin sekä diakoniapappiin Jukka Joensuuhun.
   Kotikäynneillä halutaan auttaa sekä samalla tiedostaa, millaisten avunpyyntötarpeiden ja elämänkysymysten keskellä Oulunsalon vanhukset elävät.
   – Toivomme, että meihin otetaan vilkkaasti yhteyttä. Kyse ei tarvitse olla mullistavasta hädästä, vaan haluamme tulla mukaan ihan tavalliseen elämään ja arkeen juuri ikäihmisen tarpeen mukaan, Joensuu kertoo.
   Oulunsalon seurakunta osoittaa viime kevään yhteisvastuukeräyksen seurakuntakohtaisen osuuden juuri kotikäyntityöhön ja vanhuksia mennään tervehtimään pienen tuliaisen kera.
   Seurakunnan työntekijälle voi puhua luottamuksellisesti. Diakoniatyöntekijät Riitta ja Sauli sekä diakoniapappi Jukka haluavat panostaa kiireettömään kohtaamiseen.
   – Yhteiskunnassa ja kirkossa on huutava tarve tulla kohdatuksi ja nähdyksi. Siihen tarpeeseen haluamme vastata. Kohtaaminen on tietenkin vuorovaikutusta, joka antaa meillekin paljon.
   Kotikäyntien avulla halutaan myös mahdollistaa pitkäaikaisempi keskusteluavun tarve ja se, kuinka vapaaehtoiset voisivat jatkossa tukea yksinäisten vanhusten elämää.

Yhteystiedot:
diakoniapappi Jukka Joensuu,
p. 044 7453 847,
diakonissa Riitta Markus-Wikstedt,
p. 044 7453 848
diakoni Sauli Tuuli,
p. 044 7453 853.

SATU KREIVI-PALOSAARI

Lue myös:

Adventtivesper, joulupolku ja Kauneimmat joululaulut valmistavat Oulunsalossa jouluun

Hyvääkin löytyy, vaikka liitos otti koville

RY:n tilat seurakuntalaisten käytössä Oulunsalossa

Artikkeli on osa lehteä 40/2013