Laura Närhi aiheutti yleisöryntäyksen Pyhän Luukkaan kappeliin

11.12.13

Laura Närhi aiheutti yleisöryntäyksen
Pyhän Luukkaan kappeliin

Monet viime lauantaina Pyhän Luukkaan kappelissa järjestettyyn Laura Närhen KappeLive-konserttiin pyrkineet jäivät ovien ulkopuolelle.
   – Kirkkosaliin mahtuu 240 henkilöä, emmekä paloturvallisuussyistä pystyneet ottamaan sisään enempää. Olin ulkona kertomassa ihmisille näitä surullisia uutisia, ja olen iloinen siitä, kuinka hyvin he ottivat tiedon vastaan, Tuiran seurakunnan kappalainen Päivi Jussila kertoo.
   Ensimmäiset jonottivat oven takana jo puolitoista tuntia ennen konsertin alkua. Ovet avattiin kuudelta ja kirkkosali täyttyi ennätysvauhtia.
   Jussilan arvion mukaan noin 100–150 ihmistä jouduttiin käännyttämään ovelta.
   – Sanoisin, että 99 prosenttia heistä kohtasi pettymyksen hyvin. Pahoittelin asiaa, ja kerroin heille muista tilaisuuksista, joissa on varmasti paremmin tilaa. Esimerkiksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin ovat kaikki mahtuneet sisään.

Yleisön määrä
yllätti täysin

– KappeLive-konsertteja on järjestetty viiden vuoden aikana jo nelisenkymmentä, ja ainoastaan Jippu on tähän mennessä kerännyt lähes yhtä suuren yleisön.
   Jussila uskoo Vain elämää -televisiosarjan tuoman julkisuuden kasvattaneen ihmisten kiinnostusta Laura Närheä kohtaan.
   – Oli iloinen yllätys, että enemmistö oli eläkeikäisiä. Heitä varmasti kiinnosti kuulla, miten Närhi tulkitsee joululauluja. Omia kappaleitaan hän esitti vain kaksi, nekin yllätyksenä.
   Vapaa pääsy vaikeutti yleisön määrän arviointia ennakkoon.
   – Kun ei ollut lipunmyyntiä, emme voineet tietää, kuinka moni on tulossa. Seurakuntasaliin olisi ehkä voinut järjestää jonkinlaisen mahdollisuuden kuunnella konserttia, mutta en tiedä, olisiko sopimuksemme ohjelmatoimisto Warner Music Liven kanssa sallinut sellaista vaihtoehtoa.
   Jussilan mielestä isompi konserttipaikka, kuten Tuomiokirkko, olisi vienyt konsertista jotain pois.
   – Pienessä kappelissa syntyy aivan erilainen vaikutelma, kun esiintyjät tulevat lähelle yleisöä. Nytkin kokoonpano oli hyvin herkkä. Mukana oli sello, kitara ja koskettimet.
   – KappeLive on aina järjestetty Pyhällä Luukkaalla, joten senkään takia emme halunneet siirtää konserttia muualle.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 42/2013