Nuorille aikuisille suunnatut Cross Cafe -illat päättyvät

11.12.13

Nuorille aikuisille suunnatut Cross Cafe -illat päättyvät

Keskustan uusi seurakuntatalo valmistuu vuodenvaihteessa ja Elohuoneen vuokrasopimus päättyy. Samalla loppuvat Elohuoneella järjestetyt Cross Cafe -illat.
   – Cross Cafe sellaisenaan päättyy, mutta perjantai-iltojen toiminta jatkuu. Se, missä, millaisena ja kuinka usein, on vasta suunnitteluvaiheessa, sanoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyöntekijä Mari Tuokkola.
   – Toivomme, että saamme mukaan myös vapaaehtoisia.
   Nyt kaivataankin mielipiteitä ja ideoita siitä, millaista toimintaa nuoret aikuiset itse haluavat.

Vaihtoehtoinen
illanviettopaikka

Cross Cafe sai alkunsa vuonna 2006, kun Tuiran kirkossa järjestetyille CrossRoads -illoille mietittiin jatkotoimintaa. Kahvilan ideana oli tarjota vaihtoehto perinteisille keskustan perjantai-iltojen viettopaikoille.
   Alun perin kahvilaa isännöivät ja emännöivät lukuisat vapaaehtoiset nuoret aikuiset, jotka vastasivat kaikista järjestelyistä.
   – Illat olivat moninaisia ja juuri järjestäjiensä näköisiä. Alusta saakka kahvila on tarjonnut evankeliumia, elävää musiikkia ja elämyksiä rennossa seurassa, sanoo toiminnassa mukana ollut Karjasillan seurakunnan pastori Kimmo Kieksi.
   Hän kertoo, että kynnys on haluttu pitää matalana ja sisään on voinut piipahtaa nauttimaan kupin kahvia ja lukemaan lehtiä.
   – Tapoja tarjoilla evankeliumia on lukuisia ja Cross Cafessa on haluttu kokeilla mahdollisimman monia. Illoissa on kuultu todistuspuheita, pidetty rukoushetkiä, keskusteltu ja laulettu yhdessä.

Tupa täynnä ja
tunnelma korkealla

Elävää musiikkia ja esityksiä sisältävät TaivasKlubi -illat ovat tuoneet evankeliumin esille vierailevien bändien ja artistien johdolla.
   – Esiintyjiä on ollut yli sata ja kahvila on tarjonnut loistavan estradin monille paikallisille gospelyhtyeille ja muusikoille.
   Esiintymässä on ollut myös lukuisia tunnettuja artisteja ja yhtyeitä muun muassa Bass´n Helen ja Jukka Poika.
   – Molempien keikoilla tupa oli niin täynnä, että osa ihmistä seurasi niitä ulkona ikkunoista. Lukuisat erilaiset artistit ja monipuoliset illat ovat houkutelleet paljon uusia ihmisiä tutustumaan seurakunnan toimintaan ja madaltaneet samalla kynnystä astua sisään, Kieksi uskoo.
   Artistien lisäksi Cross Cafessa on nähty muun muassa improvisaatioteatteria, tanssiesityksiä ja stand up -komiikkaa. Siellä on järjestetty myös bingo-, elokuva- sekä lautapeli-iltoja.

Perjantaina vietetään
jäähyväisiä

– Seitsemän vuotta on pitkä ajanjakso. Nyt on hyvä miettiä jotain uutta ja suunnitella toimintaa yhdessä nuorten aikuisten kanssa, Kieksi toteaa.
   Cross Cafen jäähyväisiä vietetään Elohuoneella perjantaina 13.12. kello 19. Ohjelma käynnistyy kello 21 ja esiintymässä on Varikkobändi Tuomas Keskitalon johdolla.
   – Toivotamme kaikki tervetulleiksi nauttimaan kahvilan tunnelmasta. Toivomme erityisesti, että Cross Cafen toiminnassa vuosien varrella mukana olleet vapaaehtoiset tulisivat jäähyväisiin, Kieksi toteaa.
   Kahvila on tuttuun tapaansa auki aina puolille öin.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 42/2013