Sinkuille ei omia joulutapahtumia Oulussa

18.12.13

Sinkuille ei omia joulutapahtumia Oulussa

Oulun seurakunnat eivät järjestä tilaisuuksia erityisesti sinkuille tänä jouluna. Sinkut toivotetaan sen sijaan tervetulleiksi kaikille yhteisiin tilaisuuksiin. Ne palvelevat myös sinkkuja.
    Esimerkiksi suurin osa Karjasillan seurakunnan jouluajan tarjonnasta soveltuu sinkuille. Kirkkoherra Juhani Lavanko suosittelee erityisesti lukuisia Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia sekä konsertteja ja jouluyön messua Karjasillan kirkossa jouluaattona kello 23.
   Lavangon mukaan sinkut voivat saada käyttöön Oulun seurakuntien tiloja silloinkin, kun työtekijöitä ei ole paikalla. Tämä edellyttää, että joku sinkuista ottaa vastuun tiloista. Tilojen käytöstä täytyy tehdä myös sopimus. Vuokran perimisestä tulee sopia tilojen käytöstä vastaavan seurakunnan kanssa.
   Kiimingin kirkkoherra Pauli Niemelä kertoo, ettei heilläkään ole jouluna erityisiä tapahtumia sinkuille. Kirkkoherran mukaan seurakunnan leirikeskusta voi vuokrata käyttöön. Jos seurakunta järjestää tilaisuuden leirikeskuksessa, tilaisuudessa täytyy olla turvallisuusvastaava.
   Oulunsalon kirkkoherra Tapio Kortesluoma kertoo, että sinkuille suunnattuja tilaisuuksia on joskus pohdittu, mutta joulun aika on niin täysi, että resurssit eivät oikein riitä.
   Vaikka sinkut pitäisivät joulujuhlat seurakunnan tiloissa ilman seurakunnan työntekijää, suntion pitäisi kuitenkin olla huolehtimassa tiloista ennen ja jälkeen juhlien.
   Kortesluoman mukaan on periaatteessa mahdollista luovuttaa tila sinkkujen käyttöön, kunhan vastuuhenkilö löytyy. Leirikeskus Umpimähkä on kuitenkin siinä kunnossa, että siellä ei voi yöpyä sisäilmaongelmien vuoksi. Umpimähkän päivä- ja iltakäyttö on mahdollista.
   – Herkemmät voivat kylläkin saada oireita, Kortesluoma toteaa.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 43/2013