Äitiverkosta vertaistukea vanhemmuuteen ja arkeen

22.1.14

Äitiverkosta vertaistukea vanhemmuuteen ja arkeen

Limingassa käynnistyy jälleen vertaistukea tarjoava Äitiverkko-ryhmä, jossa etsitään voimavaroja arkeen. Erityisesti kotona lasten kanssa olevia äitejä kannustetaan mukaan.
   – Tavoitteena on, että äidit tutustuisivat toisiinsa ja saisivat hengähdystauon arjen keskellä, kertoo Limingan seurakunnan diakoni Ritva Sassali.
   Hänen mukaansa Liminkaan muuttaa paljon uusia perheitä, joilla ei välttämättä ole lähellä minkäänlaista tukiverkostoa.
   – Äidit ovat toivoneet muun muassa löytävänsä jonkun, jonka kanssa voisi järjestää esimerkiksi lastenhoitoapua puolin ja toisin, kun pitää käydä vaikka lääkärissä tai hoitamassa asioita.
   Äitiverkko-ryhmä on Sassalin mukaan hyvä kanava verkostoitumiseen ja uusien tuttavien löytämiseen. Yksi tavoitteista onkin, että äidit voisivat pitää keskenään yhteyttä myös ryhmän ulkopuolella.
   Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, ja jokaisella kerralla käydään läpi eri teemaa. Aiheet käsittelevät muun muassa parisuhdetta, lasten tukemista sekä vanhemmaksi kasvamista.
   – Teemoista keskustellaan vapaasti yhdessä, mutta annamme myös tietoa.
   Mukana ovat Sassalin lisäksi psykologi Laila Vainio Limingan terveyskeskuksesta sekä perhetyöntekijä Erja Vainiokangas neuvolasta.
   – Olen hyvin iloinen tästä yhteistyöstä, joka toimii hienosti. Myös äideiltä itseltäänon tullut hyvää palautetta.
   Ryhmä kokoontuu Tupoksen Vanamossa.
   – Ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 28.1. kello 13, mutta jatkossa kokoontumisaika voidaan sopia osallistujien kanssa sopivaksi.
   Ryhmään ehtii ilmoittautua vielä tämän viikon loppuun mennessä. Tapaamisten ajaksi on järjestetty lastenhoito.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 3/2014