Hanna-rukousryhmä aloittaa Oulussa

22.1.14

Hanna-rukousryhmä aloittaa Oulussa

17 vuotta sitten alkanut Hanna-työ syntyi yhden naisen toiveesta auttaa alistettuja sisaria ympäri maailman. Rukoustyöhön ovat tervetulleita miehet ja naiset.

– Hanna-työn avulla haluamme murentaa sen valheen, että naisella ei ole arvoa. Rukous on yksi tärkeimmistä asioista, joilla voi muuttaa naisten elämää, Hanna-työn perustaja ja kansainvälisen Hannah Projectin johtaja Marli Spieker on todennut.
   – Rukouksemme liikuttavat Jumalan kättä niiden puolesta, joilla ei ole ääntä. Kun teemme työtä, teemme työtä. Kun rukoilemme, Jumala tekee työtä, Spieker vakuuttaa.
   Tälläkin hetkellä Hanna-piirit 123 maassa käyvät yhdessä kärsimystä vastaan. Jokaiselta aikavyöhykkeeltä löytyy rukouspiirejä, jotka pyrkivät muutokseen rukouksen voimalla.
   – Ajattele, koko ajan jossain joku rukoilee kärsivien siskojemme puolesta. Olen huomannut, miten Hanna-työ sytyttää ihmisiä ja saa sydämet aukeamaan, toteaa Medialähetys Sanansaattajien (Sansan) Oulun aluepäällikkö Arja Savuoja.
   Hän tehnyt Hanna-työtä jo neljä vuotta Sansan palveluksessa. Nyt hän pääsee tuomaan sitä myös Oulun seudulle.
   Savuojaa aiemmin Hanna-työhön on tutustunut Oulun ryhmää vetävä vapaaehtoinen aluetyöntekijä Mari Vakkilainen.
   – Minulle tuli Hannojen rukouskirje postissa jo kymmenkunta vuotta sitten. Sitten tuli muutto ulkomaille ja kirjeen tulo jäi, Vakkilainen muistelee.

Kädet ristiin
kahdesti kuussa

Koko toiminnan runko on juuri kuukausittain ilmestyvä rukouskirje. Rukouskirjeen tilaajia on maailmanlaajuisesti jo yli 40 000, lisäksi kirjeen voi tulostaa nettisivuilta.
   Kirjeissä on pääteema, kuten nyt tammikuussa Kaakkois-Aasian naiset. Lisäksi jokaiselle päivälle on oma rukousaiheensa.
   – Pieni ihminen ei pysty vastaamaan, miksi kärsimystä on. Jotain on kuitenkin tehtävä, eikä kärsimystä saa hyväksyä, Mari Vakkilainen toteaa.
   Piirit voivat kokoontua joka viikko, kahden viikon välein tai vaikka kerran kuussa.
   – Ihanneryhmäni on hoitava piiri. Silloin pitää laittaa myös itsensä likoon. Siten sitoudumme piiriin ja muihin rukoilijoihin, Vakkilainen kuvailee.
   Arja Savuoja toivoo, että toiminnassa saavutettaisiin myös ilo, eikä jäätäisi vaikeiden asioiden vangiksi. Ryhmät muotoutuvat aina jäsentensä mukaan, ja rukoilemiseen voi yhdistää vaikka kahvakuulien nostelua tai leivontaa.

Radio-ohjelmat
auttavat koko perhettä

Rukouspiirien lisäksi Hanna-työhön kuuluu radio-ohjelma Naiset toivon lähteellä, jota tehdään 64 kielellä. Ohjelmissa annetaan eväitä niin arkeen kuin hengelliseen kasvuun.
   – Kuuntelijapalautetta tulee paljon miehiltä. Usein he perheen ainoina kirjoitustaitoisina kirjoittavat, kuinka perhe-elämä on parantunut, kun puolisot ovat alkaneet kuunnella ohjelmaa, Savuoja kertoo.
   Hän on matkustanut Sansan työn puitteissa Intiassa ja nähnyt omin silmin evankeliumin vaikutuksen.
   – Siellä naisilla ei ole arvoa ollenkaan. Kun he sitten omalla kielellään kuulevat olevansa Jumalan pojan kuvia, he saavat ihmisarvon ja syyn elää.
   Medialähetys Sanansaattajien seuraavia medialähetyspäiviä vietetään Oulussa 14.–16. kesäkuuta. Tapahtumaan saapuu myös Hanna-työn aktiiveja maailmalta.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 3/2014