Satu Saarinen asetetaan virkaan ensi sunnuntaina Oulujoen kirkossa

22.1.14

Satu Saarinen asetetaan virkaan ensi sunnuntaina Oulujoen kirkossa

Oulujoen seurakunnan uusi kirkkoherra Satu Saarinen asetetaan kirkkoherran virkaan ja siunataan tehtäväänsä ensi sunnuntaina 26.1. kello 10 alkavassa piispanmessussa Oulujoen kirkossa. Virkaanasettamismessun toimittaa piispa Samuel Salmi ja saarnan pitää kirkkoherra Satu Saarinen.
   Messun jälkeen kaikki ovat tervetulleita Hintan seurakuntataloon lounaalle ja juhlaan. Lapsityöntekijät ovat järjestäneet lapsille oman kattauksen ja ohjelmaa.
   Ne, jotka eivät pääse paikalle, voivat kuunnella virkaanasettamismessua suorana lähetyksenä Radio Deissä taajuudella 106,9 MHz ja kaapeliverkossa 94,1 MHz.
   Satu Saarinen valittiin Oulujoen seurakunnan kirkkoherraksi viime syyskuussa.
   Koulutukseltaan hän on teologian maisteri ja filosofian tohtori. Saarisen perheeseen kuuluu aviomies Jarkko Saarinen ja kolme lasta.

Uusia tapoja
tavoittaa ja kohdata

Saarinen aloitti työnsä uudessa virassa vuoden alussa, joten hän on ehtinyt jo hieman tutustua uuteen seurakuntaansa.
   Hän on iloinen siitä, että ihmiset ovat jo lähestyneet uutta kirkkoherraa omien toiveidensa, murheidensa ja ilonaiheidensa kanssa.
   Ennen Oulujoelle siirtymistään Saarinen toimi Karjasillan seurakunnan kappalaisena.
   – Karjasillan seurakunnasta lähteminen tuntuu toisaalta haikealta, sillä seurakunta ja työyhteisö ehtivät tulla niin tutuiksi.
   – Toisaalta myös uusi seurakunta on mukava ja minut on otettu hyvin vastaan. Uusi työ on imaissut mukaansa. Toivon, että saamme aikaan yhdessä tekemisen meiningin ja voimme yhdessä vaikuttaa seurakuntatyöhön.
   Saarinen haluaa kuulla seurakuntalaisten toiveita ja odotuksia.
   Hän toivoo löytävänsä avoimen keskusteluyhteyden myös kirkon jäsenyydestä luopuneiden tai sitä harkitsevien kanssa.
   – Toivon, että voisimme yhdessä luoda sellaista toimintakulttuuria, että olemme eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten tavoitettavissa.
   – Sillä tavalla pystyisimme entisestään vahvistamaan ja luomaan myös uusia tapoja kohdata henkilökohtaisesti niitä, jotka eivät muuten ole kosketuksissa kirkkoon.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 3/2014