Seurakunnissa lauletaan tukea Yhteisvastuulle

21.2.14

Seurakunnissa lauletaan tukea Yhteisvastuulle

Muhoksen kirkossa kuullaan kitaramusiikkia sekä hengellisiä lauluja eri aikakausilta sunnuntaina 23.2. kello 18 alkavassa konsertissa. Esiintymässä ovat kokkolalaiset oopperalaulaja Hannu Ilmolahti, kitaristi Ilkka Hackman ja pianisti Janne Palmiola.
   Konsertti järjestetään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Ohjelmistossa on muun muassa Jaakko Löytyn ja Oskar Merikannon sävellyksiä. Laulujen välissä kuullaan vanhaa kitaramusiikkia kuten J.S. Bachin Preludi ja fuuga. Ohjelman hinta on 10 euroa.

Oulunsalon kirkossa toteutuu sunnuntaina 23.2. kello 18 monen seurakuntalaisen musiikkitoive, kun Uusi Ääni -kuoro konsertoi johtajanaan Taru Pisto. Kuoroa täydentävät vieraileva solisti Raimo Paaso ja huilisti Johanna Kiviharju.
   Konserttiin on vapaa pääsy. Yhteisvastuukeräystä tuetaan konsertin aikana kerättävällä kolehdilla.
   Ohjelmisto pohjautuu seurakuntalaisilta syksyn mittaan kerättyihin musiikkitoiveisiin. Luvassa on kokoelma juuri niitä kaikkein rakkaimpia ja lauletuimpia virsiä ja muita hengellisiä lauluja, jotka soivat ihmisten mielissä vuosikymmenestä toiseen. Tällä kertaa suosikit kuullaan kuorosovituksina, sopivin soolo-osuuksin täydennettyinä.

Kiimingin seurakuntakeskuksessa kuullaan torstaina 27.2. kello 18 Kuorokavalkadi, jossa ääneen pääsevät useat paikalliset kuorot. Tilaisuus alkaa puolen tunnin kahvittelulla ja arpojen myynnillä, minkä kälkeen päästään laulamaan.

Haukiputaan seurakuntakeskuksessa kuullaan hengellisen musiikin toivekonsertti torstaina 27.2. kello 18.30 alkaen. Haukiputaan Kirkon Kamarikuoro, seurakunnan lapsikuoro ja oman pitäjän solistit esittävät seurakuntalaisten toivomia kappaleita. Konserttiin on vapaa pääsy, Yhteisvastuukeräystä tuetaan arpajaisilla.

Oulun tuomiokirkossa järjestetään torstaina 27.2. kello 19 alkaen yhteislaulutilaisuus, jossa kuullaan tunnettujen oululaisten toivevirsiä.

Artikkeli on osa lehteä 7/2014