Ylijohtaja Savolainen ja rehtori Lajunen jatkavat yv-urakkaansa

19.2.14

Ylijohtaja Savolainen ja rehtori Lajunen jatkavat yv-urakkaansa

Torstaina 27.2. kello 19 Oulun tuomiokirkossa lauletaan tunnettujen oululaisten valitsemia virsiä. Kukin heistä esittelee oman toivevirtensä ja kertoo, miksi kyseinen virsi on hänelle tärkeä. Sen jälkeen virsi lauletaan yhdessä.
   Toivevirtensä kertovat toimitusjohtaja Jarmo J. Husso, Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen, ravintoloitsija Anne Mikkola, hiippakuntasihteeri Raimo Paaso, opettaja, lauluntekijä Maria Portaankorva, runoilija Niilo Rauhala, aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen, Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie, Yle Oulun toimittaja Arto Veräjänkorva ja palveluesimies Sirkka Viitanen Oulun kaupunginsairaalan A2-osastolta.
   – Tilaisuus järjestetään Yhteisvastuukeräyksen innoittamana. Ideana on tuoda virsilaulua esille sellaisten tuttujen henkilöiden välityksellä, jotka eivät ole yleensä näissä yhteyksissä tunnettuja, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Elias Niemelä.

Ylijohtaja mummon
jalanjäljillä

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen pitää virsiperinteen vahvistumista hienona asiana.
   – Virret kuuluvat meille kaikille, koskettavat meitä ja kulkevat tavallaan elämän tärkeissä kohdissa mukana – lohduttavat, antavat niin lupauksen paremmasta kuin myös mahdollisuuden iloon, kiitollisuuteen ja elämän ylistykseen.
   Savolaista kiehtoo virsien kauneus ja ikiaikaisuus.
   – Mummoni oli körttiläinen ja siinä mielessä virsien veisuu on tuttua. Vasta aikuisiällä olen käsittänyt virren veisuun tärkeyden ja omakohtaisuuden.
   Tilaisuudessa kerätään kolehti Yhteisvastuulle, jonka kotimaankohteena on tänä vuonna saattohoito ja ulkomaankohteena Guatemalan ihmisoikeudet. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
   Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Virtuaalikirkossa, www.virtuaalikirkko.fi.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 7/2014