Elokuussa kuntoillaan

15.8.14

Elokuu päättyy kuntoiluun

Elokuun viimeisenä viikonloppuna ei sohvalla löhöillä. Lauantaina 30. elokuuta kello 11–14 Oulussa on piispansauvakävely ja sunnuntaina 31. elokuuta kaupunkilaisia kannustetaan tulemaan apostolinkyydillä eli kävellen kirkkoon.
   Jälkimmäinen urakointi liittyy Oulun kaupungin Koko Oulu askeltaa – maailman ympäri -liikuntakampanjaan.
   Piispansauvakävely on jo tuttu tapahtuma monille: kahdeksatta kerran kaikkia ja kaikenkuntoisia oululaisia kutsutaan sauvakävelyyn hiippakunnan piispan Samuel Salmen johdolla.
   Eripituisille kävelylenkeille on innostunut vuosittain noin 300–500 ulkoilijaa.

Bongattavissa julkkiksia
piispansauvakävelyllä

Piispansauvakävely alkaa lauantaina kello 11 Oulun kaupunginteatterin edustalla. YK on nimennyt vuoden 2014 perheiden vuodeksi, ja siksi myös piispansauvakävelylle kutsutaan perheitä mukaan.
   Tänä vuonna Samuel Salmi on haastanut erityisesti paikalliset maanpuolustusjärjestöt sauvakävelylle.
   Aloitushetkessä kuntoilijoita ovat tsemppaamassa muun muassa lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila, kaupunginteatterin uusi johtaja Kari-Pekka Toivonen sekä näyttelijä Merja Larivaara.
   Ennen liikkeelle lähtöä Oulun Tarmon voimistelujaosto johtaa yhteisen alkuverryttelyn.
   Kävelyreitit ovat erimittaisia: 10 km, 6 km, 3,4 km, 1,3 km ja 0,5 km.
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenet toimivat reiteillä opastajina sekä vastaavat tarvittaessa ensiavusta. Martat huolehtivat ulkoilijoista tankkauspisteillä tarjoamalla juotavaa.
   Rauhan Tervehdys kertoo piispansauvakävelystä lisää 28.8. ilmestyvässä lehdessä.

Autot kotiin,
kirkkoon apostolinkyydillä

Oulun kaupungin liikuntapalvelut järjestää 16.–31. elokuuta arkiaktiivisuutta lisäävän liikuntakampanjan Koko Oulu askeltaa – maailman ympäri. Tavoitteena on innostaa oululaisia lisäämään arjessa liikkumista.
   Koska kampanja toteutetaan yhteistyössä muun muassa eri yhteisöjen ja työpaikkojen kanssa, lähtivät myös     Oulun seurakunnat mukaan kannustamalla kirkkoväkeä saapumaan sunnuntaina 31.8. jumalanpalveluksiin apostolinkyydillä.
   Karjasillan seurakunnan kirkkoherra Juhani Lavanko näkee kävelytempauksessa monia mahdollisuuksia.
   – Kirkkomatka apostolinkyydillä voi olla luontevasti pieni pyhiinvaellus ja meditatiivista kävelyä.
   – Liikkuessa pääsemme kosketukseen oman fyysisyytemme kanssa. Ihminen on kokonaisvaltainen: meissä on tärkeää sielu ja ruumis. Hyvän kunnon vaaliminen sopii kirkon asiaksi.
   Koska oululaiset yrittävät kerätä askelia maailman ympäri, innostuu Lavanko toteamaan hymyssä suin, että kirkko on ollut globaali perustamisestaan saakka. Siksikin tempaukseen löytyy seurakunnista innostusta.

Kävelykortteja myös
seurakunnista

Koko Oulu askeltaa -kampanjaan liittyy kävelykortit, joihin merkataan ylös omat askeleet reilun kahden viikon ajalta.
   Kävelykortteja on jaossa ennakkoon muun muassa kirkkoherranvirastoissa 18.8. alkaen, sekä sunnuntaina 31.8. kirkoissa, joihin kortin voi myös palauttaa täytettynä jumalanpalveluksen jälkeen.
   Askeleensa voi kirjata ylös myös netissä.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 26/2014