Oppilaitostyön tiimi esittäytyy

17.8.14

Oppilaitostyön tiimi esittäytyy

Oulun seurakuntien oppilaitostyön tiimin jäsenet kertovat, millä eväillä he selvisivät opiskeluajastaan.

Jenni Siljander
vs. oppilaitospastori

”Yhteistyössä puolisoni kanssa. Ensimmäisenä opiskeluvuotenani kuolasin työssä käyvän poikaystäväni ruokavarastoa. Omat rahani riittivät vain kaikkein tarpeellisimpaan.
Perustimme perheen opiskeluaikanani, ja hoidimme pääasiassa lapset työn ja opiskelun ohella itse. Yhteistä suuntaa, rukousta ja suunnitelmia tarvitsimme. ”

Jenni tavattavissa Diakoniaopisto ja -ammattikorkeakoululla tiistaisin 12–14.15, OAKK Kotkantien yksikössä kerran viikossa, myös erillisen sopimuksen mukaan. P. 044 3161 450

Ari Savuoja
yliopistopastori

”Menin mukaan opiskelijoiden toimintaan ja sain sieltä ystäviä. Jumalalle kiitos, sain olla porukassa, joka hyväksyi minut ja minä sain olla ottamassa muita mukaan. Siellä sain toimia yhdessä muiden kanssa. Elämällä oli jokin muukin sisältö kuin opiskelu.
Kävin myös säännöllisesti kotipaikkakunnalla tapaamassa tuttuja. Kolmas asia oli säännöllinen liikunta. Pyöräilin matkat aina kuin se oli mahdollista ja kävin myös viikoittain uimassa.”

Ari tavattavissa: ei tiettyjä, sovittuja päivystysaikoja. Tavoittaa yliopistolta aina työhuoneen (TF101)oven ollessa auki, varmimmin iltapäivisin. Yhteyttä voi ottaa puhelimen, sähköpostin, Facebookin, Linkedinin, Skypen, Twitterin tai vaikka Whatsupin kautta. P. 040 5245 919

Árpád Kovács
kv. työn pastori

”Teologia kiinnosti minua kovasti. Motivaatiota toi kova halu saada töitä opiskelujen jälkeen.”

Tavattavissa työhuoneelta
Keskustan seurakuntatalossa,
Isokatu 17. P. 040 5242 778

Taina
Voutilainen
kirkkomuusikko

”Opiskellessani Kuopiossa kävelyreitti kämpältä musiikkikeskukselle meni torin laidalta. Sieltä löytyi maukkaat eväät opiskeluun.
Hyvät eväät tulivat myös musiikkikeskuksen konserttisaleista ja tuomiokirkosta.”

Taina tavattavissa työhuoneesta Keskustan seurakuntatalossa,
Isokatu 17. P. 044 3161 729

Katariina
Pitkänen
oppilaitospastori

”Perheen tuki auttoi erityisesti hieman hankalan alun yli ja lopulta puristamaan tutkinnon loppuun. Äiti jaksoi puhua pitkään puhelimessa ja mummolla oli tapana lähettää paketteja, joista löytyi hänen leipomaansa ruisleipää.
Jo muutamassa kuukaudessa opiskelu- ja järjestökaverit loivat hyvän tukiverkon. Myös heränneiden ylioppilaskodin, Körttikodin, seuroista löytyi oma paikka.
Eikä parane unohtaa kahvia ja makaronia – molempia kului paljon.”

Katariina tavattavissa joka toinen maanantai klo 10–11 OAMK Kotkantien Kohtauspaikalla ja torstaisin klo 12–13.30 OSAO Kaukovainion yksikön Joutsensiivessä. Tavattavissa myös OSAO Pikisaaressa, OAMK Liiketalouden yksikössä sekä työhuoneessaan Keskustan seurakuntatalossa, Isokatu 17.
P. 050 3868 677

Salla Tuominen
oppilaitosdiakoni

”Äidin eväillä, niin kauan kuin ne viikonlopun jälkeen riittivät.
Pieneltä paikkakunnalta Helsinkiin muutto oli jännittävää: sisäoppilaitos Kalliossa, yksiössä kaksi opiskelijaa.
Ensimmäinen kämppäkaveri oli veljeni tyttöystävä, joka oli jo kolmannella vuosikurssilla. Häneltä sain ensimmäiset vinkit ja neuvot selviytymiseen.
Asuminen koulun yhteydessä sosiaalistaa väkisin, mutta entisten harrastusten jatkaminen – itselläni kuoro ja lentopallo – auttoivat. Harrastusporukoista löysin uusia ystäviä.”

Salla tavattavissa joka toinen maanantai klo 10–11 OAMK Kotkantien Kohtauspaikalla, muulloin tavattavissa sovitusti jossain muussa oppilaitoksessa tai työhuoneessaan Keskustan seurakuntatalossa. P. 040 5747 132

Virpi
Sillanpää-Posio
oppilaitospastori

”Opiskeluaika oli elämävaihe täynnä kaikkea uutta ja ihanaa.
Uudet ystävät opiskelujen piiristä olivat tärkeitä. Heidän kanssaan jännitettiin yhdessä tenttejä, mutta pidettiin myös hauskaa.
Opiskeluaikana solmin avioliiton ja kaksi lapsistakin syntyi silloin. Perhe oli vastapaino opiskelulle.
Helsingissä opiskellessa itse kaupunki ahdisti. Siihen auttoi iltaisin ja viikonloppuisin hakeutuminen luontoon. Tuomasmessujen merkitys korostui, etenkin silloin kun elämä toi eteen vaikeita asioita.
Yksittäiset opettajat saattoivat pienillä rohkaisevilla sanoilla antaa voimaa viikoiksi!”

Virpi tavattavissa marraskuusta alkaen torstaisin Kontinkankaan kampuksen työhuoneella. P. 044 316 1581.

Artikkeli on osa lehteä 26/2014