Kuva: Elsi Salovaara

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti

30.10.14

Perjantaihin saakka voi äänestää seurakuntavaaleissa kotiseurakuntansa ehdokasta missä päin Suomea tahansa. Esimerkiksi Oulussa, Jyväskylässä ja Tampereella väki on ollut liikkeellä viime vaaleja innokkaammin.

Oulun seurakuntien äänestyspisteillä kävi jo ensimmäisenä äänestyspäivänä 1480 äänestäjää. Erityisen vilkkaasti äänestys alkoi Tuomiokirkkoseurakunnan alueella.
   Kuten kaikissa valtakunnallisissa vaaleissa, ennakkoäänestyksen aikana äänestäminen onnistuu kaikilla äänestyspaikoilla ympäri Suomen. Mukaan tarvitsee ottaa vain kuvallinen henkilöllisyystodistus.
   Seurakuntayhtymien alueella, kuten Oulun seurakunnissa, äänestäjät saavat kaksi äänestyslappua, joista toisella äänestetään ehdokasta oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja toisella koko yhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon.
   Näin ollen äänen voi antaa halutessaan kahdelle henkilölle, joista toista äänestää seurakuntaneuvostoon ja toista valtuustoon. Samaa henkilöä voi myös äänestää molempiin elimiin, jos hän on molempiin ehdolla.
   Itsenäisissä seurakunnissa, kuten Kempeleessä ja Muhoksella äänestetään vain yhtä henkilöä kirkkovaltuustoon.
Jos numero tai numerot eivät ole mieleen painettuina, oman ehdokkaan tiedot voi tarkistaa äänestyspaikalla paperilistoista tai nettiyhteyden avulla.
   Rauhan Tervehdyksen tilaajaseurakunnissa usealta äänestyspaikalta löytyy myös viime viikolla lehden välissä ilmestynyt vaaliliite, jossa on ehdokaslistat.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 36/2014