Riemunkiljahduksin kirkkovaltuustoon

13.11.14

Riemunkiljahduksin kirkkovaltuustoon

Kun Juho Kivelä, 18, kuuli valinnastaan Kempeleen kirkkovaltuustoon, hän huusi riemunkiljahduksia pitkin taloa. Kotona pidettiin vaalivalvojaisia ja perheenjäsenet tutkailivat vaalituloksia päätteiltään.
   Kempeleen seurakunnan sivut jumittivat, mutta tulos oli joka tapauksessa selvä: 25 ääntä. Se on ensikertalaiselle hyvä saalis.
   Datanomiksi Oulun seudun ammattiopistossa opiskeleva, Kokoomuksen listalta valittu Kivelä uskoo, että ennen kaikkea nuoret äänestivät häntä.
   Kivelä näkyy nuorten parissa seurakunnassa, vapaaehtoisena ja usein jumalanpalveluksissakin. Siksi häntä ilmeisesti pyydettiinkin ehdokkaaksi. Kivelä pohti asiaa pari päivää ja sanoi sitten kyllä.
   – Siinä se sitten oli.
   Uusi valtuutettu aikoo ajaa nimenomaan nuorten asioita, joiden hän kertoo olevan seurakunnassa mallikkaalla tasolla. Kivelä ei ryhtyisi muutenkaan muuttamaan seurakuntaa. Talouskin on kohdallaan.
   – En halua radikaaleja muutoksia mihinkään suuntaan. Tämä on hyvä näin.
   Kivelä ei vielä tiedä, millaisen roolin hän valtuustossa ottaa.
   – En osaa sanoa. Olen niin kokematon vielä tässä vaiheessa, etten­ osaa vielä ajatellakaan, Kivelä naurahtaa.
   – Kaikki on uutta ja ihmeellistä.
   Kivelä on kuitenkin varma, että hänen työnsä valtuustossa muotoutuu sopivaksi ajan mittaan.
   Kivelä harrastaa rakentelupuuhia. Aikaa kuluu moottoripyörän, moottorikelkan, motocrosspyörän ja vanhan kuplavolkkarin rassaamisessa. Volkkaria Kivelä on hitsannut viimeiset kaksi viikkoa. Tarkoitus on katsastaa auto ja ajaa sillä Oulun Kaukovainiolle koulun päättäjäisiin toukokuun 29. päivänä.

PEKKA HELIN