Ylikiimingin lapset saivat leikkimökin

6.11.14

Tiistaina puoliltapäivin Ylikiimingin seurakuntatalon pihalla aikuiset ja lapset pyörivät piirissä. Uuden leikkimökin siunaustilaisuus huipentuu yhteiseen leikkiin ja sen jälkeen mehu- ja pullatarjoiluun.
   Idea mökistä syntyi vuosi takaperin.
   – Ylikiimingin keskustassa ei ole pienille lapsille leikkipaikkaa, seurakuntatalollakin vain pieni hiekkalaatikko. Viime syksynä käytimme rimpuilutelineenä isoa, kaadettua koivua, kertoo lastenohjaaja Mervi Holmi.
   Tänä syksynä kerhokauden alussa pidettiin kirpputoriviikko, jossa käväisivät myös Kerttu ja Juhani Leskelä. Kun puheeksi tuli, että Juhani oli tehnyt useita leikkimökkejä, löytyi idealle toteuttaja.
   Juhani Leskelä rakensi mökin oman metsän puista.
   – Sain mittoja lukuun ottamatta vapaat kädet. Ajattelin, että lapsille yksinkertainen on parasta, krumeluureja ei tarvita, siunaustilaisuuteen saapunut Leskelä kertoo.
   Mökkiin saatiin puinen hellakin käsityönä.
   – Hanke on osoittanut meille sen, että ylikiiminkiläiset ovat avuliaita, lapsirakkaita ja täällä puhalletaan yhteen hiileen, Holmi kiittää.
   Keväällä mökki on tarkoitus maalata, mutta väriä ei ole vielä päätetty. Siihen saadaan varmasti runsaasti ideoita leikkimökin käyttäjiltä.

ELSI SALOVAARA