Hartaus: Nyt tarvitaan rakkautta

10.12.14

Hartaus

Nyt tarvitaan rakkautta

Ajassamme on paljon raskautta ja loukattuja tunteita. Totuuden puolesta puhuttaessa on näköala usein kaventunut ja huomio on armollisen Jumalan etsimisen sijasta kiinnittynyt ajallisiin ja inhimillisiin kysymyksiin. Aina ei puheissa ole kuulunut se rakkaus, jonka puolesta itse kukin on sanonut toimivansa. Jotenkin on tullut tunne, että tärkeintä on ollut se, kuka voittaa ja kuka ei. Monet ovat kokeneet tapahtumat niin raskaina ja loukkaavina, että ovat valinneet tien pois kirkon yhteydestä.
   Haluaisin toivoa ja uskoa, että me jaksaisimme katsoa yhdessä eteenpäin. Emme hötkyilisi niille samoille huudoille ’Hän on tuolla’ ja ’Hän on täällä’, joista Jeesus aikalaisiaan varoitteli. Että emme lähtisi yhtäältä niiden perässä kulkemaan milloin mitäkin lippua seuraten, vaan jaksaisimme tuskan ja kivunkin keskellä muistaa evankeliumimme sanat: ”Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: ’Se on täällä’, tai: ’Se on tuolla.’ Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.”
   Jos mitä tämä aika ja kirkko nyt tarvitsee, niin kärsivällisyyttä ja rakkautta. Sitä rakkautta, jolla Kristus omiaan rakasti. Rakkautta, joka ei hae omaa etuaan, vaan joka kaikessa haluaa vain yhteisen hyvän ja Jumalan valtakunnan etua.
   Ihmiset puhuvat ja toimivat. He erehtyvät ja lausuvat sanoja, joita usein yksinäisyydessä hiljaa katuvat. Mutta jokaiselle, meillekin, riittää Jumalan armo.
   Ystävät, tämän kirkon lapsiksi meidät on kastettu ja kutsuttu. Jumala tekee työtään ajassa ja kirkossa meissä ja meistä huolimatta. Kun jouluyönä julistetaan ”teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja”, niin me jokainen saamme sen ottaa uskolla vastaan ja luottaa siihen, että Jumala, joka hyvän työnsä on meissä aloittanut, vie sen myös päätökseen.
   Tämän hapuilevan ja usein uskossaan horjuvan kristikansan keskellä me saamme kulkea silmät luotuina Häneen, joka on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä, maailman loppuun saakka.
MATTI PIKKARAINEN