Syöpäosastolle lahjoitettiin jakkaroita ja rahaa

17.12.14

Syöpäosastolle lahjoitettiin jakkaroita ja rahaa

Oysin lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksia hoitava osasto 51 ja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö saivat viime viikolla lahjoituksen. Lahjan, yhdeksän jakkaraa osastolle ja 400 euroa säätiölle, jakoivat Mas Que Nada Stage Band -yhtye, Oulujoen rotarit ja Oulujoen seurakunta.
   Lahjoitusvarat, yhteensä noin 700 euroa, kerättiin pääasiassa lokakuun alussa Mikkelin päivänä, kun oulalainen Mas Que Nada Stage Band solistinaan Anu Salmenkorva piti Oulujoen kirkossa jazzahtavan konsertin.
Pasunisti Jari Leviäkankaan mukaan bändi halusi esiintyä ja tehdä samalla jotain hyvää.
   Kappaleet valittiin yhteistyössä kirkkoherra Satu Saarisen kanssa, jolloin pari rokkibiisiä jäi pois.
   Saarinen mainitsee, että konsertissa esitettiin myös Eric Claptonin kappale Tears in Heaven (Kyyneliä taivaassa), jonka kitarataituri omisti pienenä kuolleelle pojalleen.
   Laulu sopi Saarisen mukaan erityisen hyvin keräyskohteisiin ja Mikkelin päivään: lasten ja enkelten juhlapyhään.
   Konsertissa laulettiin toivosta, ilosta, rakkaudesta ja kaipauksesta. Näitä tunteita koetaan vahvasti myös osasto 51:llä.
   Erikoislääkäri Satu Lehtisen mukaan osastolla näkyy voimakkaasti vanhempien, sisarten ja hoitohenkilökunnan rakkaus.
   – Rakkaus kantaa tässä työssä. Se kantaa vanhempia ja perheitä.
   Kirkkoherra Saarinen muistelee osastonhoitaja Anna-Maija Mertaniemen kertoneen, että lapset joutuvat joskus olemaan pitkiä aikoja eristyksissä.
   Eristyshuoneessa istuu enkeleitä, lapsen perheenjäseniä. Nämä enkelit tarvitsivat jakkaroita, jotka mahtuvat ahtaisiin tiloihin.
   – Enkeleillä on täällä monet kasvot. Milloin ne ovat lääkäreiden, vanhempien, hoitajien tai opettajien kasvot, osastonhoitaja Mertaniemi kuvailee.
   Erikoislääkäri Riitta Niinimäen mukaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö kerää rahaa esimerkiksi siihen, että lääkärit voivat ajoittain keskittyä syöpähoitojen kehitystyöhön.
PEKKA HELIN